Hem SpelPC Recension: Bass Pro Shops – The Strike – Championship Edition

Recension: Bass Pro Shops – The Strike – Championship Edition

av Henric Brandt

Som jag skrev i min recension av Cabela’s: The Hunt -Championship Edition så släpptes det och Bass Pro Shops: The Strike – Championship Edition för första gången för nästan tio år sedan. Spelen är inte på något sätt uppdaterade i grafik eller prestanda och det faktum att det bara finns på PC, Wii och Xbox 360 säger väl en del om hur gammalt spelet är.

Fiska är något som jag inte gjort så mycket i verkligheten och det kan ibland vara kul att fiska digitalt. Bass Pro Shops: The Strike – Championship Edition utger sig för att vara en riktigt bra simulator för fiske och det ska kännas som om du gör det på riktigt. Du kan till och med köpa till denna tingest:

Då får du ännu mer fiske-feeling. Du har flera olika valmöjligheter när det gäller spön och vilken båt du använder för att åka ut till din fiskeplats. Konstigaste är dock att du kan inte gå iland. Din avatar existerar endast i/på båten vilket ger spelet ett extremt billigt intryck. Så är det ju snart tio år gammalt också, men när andra spel har bättre fiskesimulatorer som bihandling så känns det off att köpa det här.

Fast upplevelsen kan ju kanske ändå vara värd att köpa strax under hundringen som indie-spel så… vänta, kostar detta jaktspel också 600 kr? Är distributören seriös? Både Bass Pro Shops: The Strike – Championship Edition och Cabela’s: The Hunt – Championship Edition är två snart tio år gamla spel som släpps med nytt epitet och till ett modernt format, utan förbättringar men ändå som två nya spel för fullpris? Det enda som skulle kunna göra det här värre är att Bass Pro Shops och Cabela är två amerikanska fiske- och jaktaffärer som de här spelen känns som billiga reklampelare för…

Hade prislappen varit runt en hundring och med Switchens sköna kontroller så hade det här kunnat vara ett helt okej, om än mediokert spel man kan ha som tidsfördriv. Men att ta nära 600 kronor för spelet och sen ha mage att ta betalt för fiske-spöt är hutlöst och inte okej någonstans i min bok, även om jag hört att jägare/fiskare är en engagerad konsumentgrupp. Rekommenderas inte till någon annan. 

 


Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.