Hem SpelPC Recension: Back 4 Blood

Recension: Back 4 Blood

av Henric Brandt

Back 4 Blood (Back4Blood) är en uppföljaren, i samma zombie-fyllda värld som Left 4 Dead-serien introducerade oss till för första gången 2008. Back4Blood bygger på samma princip; fyra överlevare med olika förmågor måste jobba ihop för att överleva attacken. I början av spelet kan man välja mellan fyra olika karaktärer, men flera låses upp under resans gång.

Foto: ©Warner Bros Games/Turtle Rock Studios - Back 4 Blood - The Cleaners
Foto: ©Warner Bros Games/Turtle Rock Studios

”Samarbete” och ”överlevnad” är nyckelorden och när man spelar online så jobbar man alltid ihop i grupper om fyra. En bra funktion är att om det inte skulle finnas fyra stycken att spela med så blir dina kompanjoner istället botar så att du kan spela vidare, även om det inte finns någon fysiska spelare att spela med.

Foto: ©Warner Bros Games/Turtle Rock Studios - Back 4 Blood - Mutaded Zombie
Foto: ©Warner Bros Games/Turtle Rock Studios

Eftersom spelet stödjer CrossPlay behöver du heller inte vänta på att någon annan från samma format som du spelar spelet på exempelvis Playstation 4, utan den personen kan spela på Xbox eller PC och ni kan mötas ändå. Det som är lite trixigt däremot är om du – som jag – har dålig bandbredd så kan det bli en del lustiga missar. Det är ytterst irriterande att förlora bara för att din server-uppkoppling inte hänger med.

Foto: ©Warner Bros Games/Turtle Rock Studios - Back 4 Blood - The Cards
Foto: ©Warner Bros Games/Turtle Rock Studios

Grafiken är hyfsat detaljrik, men när man spelat till exempel The Last of Us så är det ganska beklämmande att ett åtta år gammalt spel ser så mycket bättre ut än Back 4 Blood, som är helt nytt. Karaktärerna du möter är också väldigt upprepande och generiska. Det är vanliga zombies, sen de större muterade versionerna och sist finns det mega-bossarna. Det finns liksom ingen finess, utan det är bara peppra så mycket det bara går tills allt som vill döda dig är dödat och ligger på marken.

Hur farfyllt och adrenalinstint det än är så blir det tills slut lite enahanda. Det är samma upplägg varje gång. Visst det är kul att samarbeta, men banorna skulle verkligen behöva lite mer variation. Efter en tre fyra banor på rad så finns det inga större överraskningar längre.

Foto: ©Warner Bros Games/Turtle Rock Studios - Back 4 Blood -Shoot to kill.
Foto: ©Warner Bros Games/Turtle Rock Studios

Spelmekaniken är helt okej men det finns ändå något klumpigt och lite ålderdomligt i det hela som rimmar illa med ett modernt, nytt spel. Sammanfattningsvis så är Back 4 Blood rejält roligt och utmanande – i kortare doser och i samspelet med ett gäng kompisar – men spelet hade verkligen vunnit på att variera fiender och uppdragen lite mer.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.