Hem Inspiration Ät som en Hollywood-stjärna #12 – Westside Tavern (Westwood)

Ät som en Hollywood-stjärna #12 – Westside Tavern (Westwood)

av senses.se

En liten bit västerut i LA, mot havet och Santa Monica finner vi stadsdelen Westwood (West LA). Det är en helt annan vibe och ton än den närliggande grannen Beverly Hills med sina extravaganta priser, sin lyx och sina konsumtions-tempel. Här bor ändå en hel del film- och TV-folk och shopping-gallerian Westside Pavillion är en naturlig samlingspunkt. Där finns, förutom 3 timmars gratis parkering även mer överkomlig shopping, bra bio (Landmark Theaters) och krubb (såklart!).

En favoritplats att äta lunch på, för Hollywood-folk som Peter Guber (producent för Rain Man och Tim Burtons Batman-filmer), Rachel Zoe (mode-expert) och Chuck Lorre (skapare av The Big Bang Theory, 2 and a Half Men) är Westside Tavern (10850 W Pico Blvd  Los Angeles, CA 90064). På utsidan ser det exklusivt ut, med flashig skylt, mottagnings- och gästservice-område. Men när du väl är inne är det väldigt öppet och laid back, nästan som en lite finare sportbar eller ett slags high-end Harry’s.

Turkey burger Westside Tavern LA

Foto: senses.se

Stället är rankat som ett av LAs bästa hamburger-plejs, och den eviga Cheeseburgaren med brioche bröd (110 kr) är ett stadigt val. Men köket gillar specialare och du kan alltid fråga efter kalkonburgaren (Turkey Burger, 128 kr) med mozzarella- eller tillamoook-ost, karameliserad lök, ruccola och majonnäs. Den är helt fantastisk och en ordentlig portion för den hungrige (kommer också i Brioche-bröd, givetvis). Tillbehör som ingår är val mellan soppa, sallad eller pommes frites och vi rekommenderar de lättare alternativen om du inte verkligen är utsvulten.

Westside Tavern har också flera vegetariska alternativ, vi gav oss på Veggie Paninin som är en portabella (svamp)-macka, med soltorkade tomater, ruccola och get-ost. Alldeles utmärkt för priset (119 kr) och med samma tillbehörs-deal som ovan.

Veggie Panini Westside Tavern LA

Foto: senses.se

Dyrare restauranger tenderar att ha mindre och mer exklusiva portioner i lyxigare miljö och vice versa. Westside Tavern är verkligen inte lyxigt (med LA-mått mätt), men det är trevligt, prisvärt och gott. Stort plus för de fina och rena toaletterna och den förstklassiga servicen också. Gör det till en heldag med shopping, bio och kändislunch!

Missat någon del i vår följetong? Se hela listan här!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.