Hem Dryck Ät som en Hollywood-stjärna #7 – The Palm (West Hollywood)
surf n turf

Ät som en Hollywood-stjärna #7 – The Palm (West Hollywood)

av senses.se

Ni som följer (följde) Entourage vet att när agenten Ari Gold ska fira, så går han och äter på The Palm. Det finns två stycken sådana i Los Angeles (som så mycket annat) men den mest kända och kändistäta är The Palm West Hollywood (9001 Santa Monica Blvd., West Hollywood, CA 90069 – den andra ligger i Downtown). ”Palmen” är en anrik restaurang som har sin egen lilla charm, sina unika små ”bås” med karikatyrer och signaturer av stammisar som ätit där genom åren. Vi hamnade i Star Trek-skaparen Gene Roddenberrys bås och det var ju väldigt passande när suveräna Star Trek: Into Darkness rockar på bio. Klientelet är annars så omväxlande som Jay Leno, film- och tv-agenter från CAA och William Morris och vi hörde nyligen om historien då Game of Thrones-författaren George RR Martin satt där från tidig förmiddag till sen kväll och snackade med och till slut godkände seriens skapare, David Benioff och D.B. Weiss. Två av mina TV-favoriter var inne förra året och fick sin egen avbild, känner du igen dem?

Foto: väggen på The Palm är full av kändisar

The Palm är perfekta stället att uppleva gamla Hollywood och samtidigt smaka god mat, med mycket New England/Maine-inspiration (se hummer o krabba) samt titta på nya tidens kändisar som Tori Spelling och Ricky Gervais. Stället är känt för att vara ett väldigt ”matigt” och ”rejält manliga portioner” (kanske därför så många agenter älskar det?).

Vi gav oss på signatur-rätten, som blandar två av restaurangens specialiteternötkött och hummer, också känt som Surf ’n Turf. Här bjuds du på en generöst tilltagen oxfilébit (vi frågade inte om vikt, men klart närmare 250 g), grillad till absolut perfektion (dvs medium rare) och en ordentligt fullvuxen, halv Maine-hummer (pris 480 kr). Gillar du inte kött kan du istället få en hel hummersvans (istället för en halv sådan).

surf n turf

Foto: senses.se

Till det tog vi Creamed Spinach (56 kr) som var precis så krämig och smakrik som det låter (och tungt att äta efter ett tag). Sommeliererna är väldigt duktiga på att rekommendera viner som funkar till både kött och fisk (hummer) och de kostar runt 70 kr glaset (det är dock inte längre kutym i Hollywood att dricka alkohol till lunchen, för er som tänkte ta möten ;))

krämig spenat

Foto: Arnold Gatilao / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)

The Palm är absolut ett måste om du är i LA. Fantastisk mat, härlig stämning och äkta Hollywood-miljö. Maten går dock åt det tyngre hållet, så kanske är en längre middag att föredra framför en lunch. Och vill du slå två flugor i en smäll, så gå och ta en bit mat eller en drink hos grannen, Dan Tanas, det andra agent- och kändistäta stället.

Missat någon del i vår följetong? Se hela listan här!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.