Hem Mat Ät som en Hollywood-stjärna #11 – The Farm Shop (Brentwood)

Ät som en Hollywood-stjärna #11 – The Farm Shop (Brentwood)

av senses.se

I östraste delen av staden Santa Monica, finns ett sömnigt men trevligt litet villa-område som kallas Brentwood. Här bor mycket mäktigt TV-folk som kanske inte är direkt kända som namn och utseende. Därmed inte sagt att stjärnor som Alysson Hannigan (How I met your mother), Jason Bateman (Juno) och country-stjärnan Taylor Swift alla fastnat på bild shoppandes och ätandes här. Vid korsningen av San Vicente och 26th St ligger ett litet shoppingcentrum, som på avstånd ser ut som en rödfärgad lada. Detta är Brentwood Country Mart där finner vi lokala haket #1, The Farm Shop (225 26th St, Santa Monica, CA 90049).

Farm Shop är, precis som det låter på namnet, tänkt att kännas som en lyxig liten lanthandel. Stället är trevligt att besöka och väldigt oväntat att det skulle finnas något sådant i LA – det känns nästan lite svensk västkust, Strömstad. Här serveras mat i en restaurang och fina charkuterier, ostar, färdig mat osv säljs över disk. De har också hyllor med spännande inlagda grönsaker och flaskor med vin som går från dyra till asburda (200-2000 kr/st).

Så till själva restaurang-delen. Stället är pittoreskt, inrett lite som en del av en lanthandel. Det finns sitt-platser vid bord för ca 25-30 personer, så bokning kan vara att rekommendera om du inte är ute i god tid. Lunch-menyn består av ett par val förrätter (de grillade kronärtskockorna är en favorit) och lite av ett matiga-mackor stuk. Vi provade Steak Sandwich (koriander-marinerad ”kobe”-stek med pepparotssalsa och grönlöks-aioli, serverat med minipotatisar i olivtapenad) – en hyfsat kalori-packad macka, med fint stekt (medium-rare) kött av något högre (men inte spektakulär) kvalitet, och generöst med olja på såväl bröd som i tapenaden. Mättande, men lite underväldigande för priset (155 kr).

Steak Sandwich Farm Shop LA

Foto: senses.se

Albacore Tuna Sandwhich (miljövänlig tonfisk, aioli och svarta-olivertapenad serverat med morot-, kål- och russin-sallad med lime) var också ett fräscht alternativt, sett till råvaror, men återigen kommer man inte riktigt ifrån känslan av lite bättre tonfiskröra med finare presentation för 122 kr.

Albacore Tuna Sandwich Farm Shop LA

Foto: senses.se

Farm Shop LA är mysigt och väldigt unikt, dessutom i en del av stan man inte ofta ”råkar förbi”. Absolut värt ett besök om du vill uppleva lanthandel-atmosfären och kanske köpa på dig lite fina råvaror och viner samtidigt. Stället var lugnt och atmosfäriskt, med helt OK om än inte märkvärdig service (minus för att man inte fick något bröd eller aptitretare).

Missat någon del i vår följetong? Se hela listan här!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.