Hem Mat Ät som en Hollywood-stjärna #4 – Son of a Gun (West Hollywood)

Ät som en Hollywood-stjärna #4 – Son of a Gun (West Hollywood)

av senses.se

Restaurangen med det coola namnet är lätt att missa, om man inte vet exakt vart man ska. Precis som sin syster-restaurang en kort bit därifrån, aktade köttspecialisten Animal på Fairfax Ave, så ligger Son of a Gun (8370 W 3rd St, Los Angeles, CA 90048, USA) anonymt på 3rd St i LA, precis ett stenkast från Beverly Center. Startad av kändiskockarna Jon Shook (gift med Chicago Fire-skådisen Shiri Appleby) och Vinny Dotolo, som båda blev LA-kändisar via Food Networks program 2 Dudes Catering, så är Son of a Gun stället dit andra kockar gärna går (Anthony Bourdain, Thomas Keller) för att själva äta. Och dit kockarna går, följer snart kändisarna. Skådisar som Julianne Hough (Rock of Ages), Christopher Nolans agent Dan Meloni (WME) och Jordana Brewster (Fast Five) har alla synts till på stället nyligen.

Son of a Gun profilerar sig som experter på fisk- och skaldjursrättar, ofta lagade i ”södern stil” (dvs deep fried, friterade). Det mesta på menyn faller inte under ”kalorisnål lunch” direkt, utan härligt frasiga rätter med mycket såser. Som förrätt provade vi de rekommenderade Lobster Rolls (59 kr), vilket man kan tro är vårrullar med hummerbitar i, men är egentligen en röra á la skagen, med hummer, som serveras på nybakat brioche-bröd:

Son of a Gun Lobster Roll

Foto: senses.se

Detta var en utsökt, men väldigt mättande historia, som kanske främst passar dig som tänkt ytterliggare en förrätt eller en sallad till huvudrätt (något Son of a Gun inte har gott om).

Andra förrätten var deras omtalade Octopus (Bläckfisk-sallad, 134 kr) som är något så ovanligt som en sallad med bläckfisk-bitar i, fast inte små tärnade, utan faktiskt hela armar som grillats till perfektion. Ett måste, om du gillar bläckfisk!

Son of a Gun Octopus

Foto: senses.se

När huvudrätten kom in fick vi först serverat en sallad vi inte beställt, så restaurangen bad tusenfalt om ursäkt och undrade om vi inte ville behålla den ändå och smaka den gratis? Tja, varför inte? Det kallas service, det! Första huvudrätten blev Lobster BLT (Hummer BLT, 220 kr), som är precis som namnet antyder en BLT-macka (bacon-lettuce-tomato) fast justerad genom att förutom bacon, också ha hummerbitar i som serveras i ett – just det, brioche-bröd med pommes:

Son of a Gun Lobster BLT

Foto: senses.se

Smaklig och vällagad, men denna rätt var lite för mycket att ta in efter alla förrätter och du som planerar att äta förrätt och huvudrätt gör klokt i att planera strategiskt, då fritering snabbt mättar.

Slutnumret blev restaurangens paradrätt, något så ”ofint” som Fish & Chips (127 kr), lagat på deras eget, speciella vis. Eller ja, speciella och speciella – det är friterad fisk (troligtvis torsk) som serveras med pommes och dip. Frasig och färsk på alla vis, så är även denna bomb något att planera magen inför:

Son of a Gun Fish and Chips

Foto: senses.se

Som helhet får vi väl konstatera att Son of a Gun är en udda och kul upplevelse, dels för att den inte skriker ut sitt namn, men också för den speciella inriktningen, den otroligt fina servicen och givetvis kändistätheten. Dock ska vi tillstå att friterat inte hamnar högst upp på vår önskelista. Kombinera besöket med en shoppingdag på närliggande Beverly Center, så är lyckan gjord.

Missat någon del i vår följetong? Se hela listan här!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.