Hem Inspiration Ät som en Hollywood-stjärna #14 – Mauro Café (Fred Segal, West Hollywood)

Ät som en Hollywood-stjärna #14 – Mauro Café (Fred Segal, West Hollywood)

av senses.se

Hollywood. Los Angeles. Kalifornien. Kändisar och glam, underhållning och röda mattor, utsökt mat och exklusiva nattklubbar.

Vi på senses.se är stolta att presentera en ny följetong på vår sajtÄt som en Hollywood-stjärna (på en vanlig lönebudget). Vi kommer att välja ut de 34 hetaste ställena för lunch i Los Angeles, där du kan äta gott (och överkomligt) och samtidigt frottera dig med eliten (priserna är omräknade till svenska kronor, inkl 9,25% amerikansk skatt och genomsnittligt förväntade 15% dricks)

Är du redo? Då kör vi!

mauro cafe fred segal - uteplatserna

Foto: Mauro’s Café

Mauro Café (Fred Segal, 8112 Melrose Ave, Los Angeles, 90046).

Mitt i det glassiga shopping-centrat Fred Segal, finner vi ett italiensk hak som är något mellan ett café, en bar och en mindre restaurang. Detta ställe, i hjärtat av West Hollywood har dragit kändiseliten ända sedan det öppnade på 1950-talet. Du som är Entourage-fan kanske minns hur seriens allra första scen börjar? Där killarna hänger, käkar och dricker öl? Det är här de är, då Mauro råkar vara Entourage-skaparen Doug Ellin’s favorithak (han syns ofta själv här kring lunchtid). Man kan också se världstjärnor som Leonardo DiCaprio, Elisabetta Canalis (Clooneys ex) och  Rebecca Gayheart (I Know What You Did Last summer) plus flera filmbolagspampar. Till skillnad från många ställen, där servitörerna oftast är skådisar som inte slagit igenom ännu, så befolkas servitriserna här mestadels av kvinnliga fotomodeller.

Menyn består av enklare måltider som inte spränger banken, från de populära salladerna till de lite mer matiga mackorna och biffen (som går loss på ca 170 kr, en svensk affärslunch ungefär). Vi provade två av restaurangens mest poppis rätterButter Lettuce (98 kr), som är ett pinfärskt salladshuvud, delat på mitten och smaksatt med olivolja, smör och lättare kryddor. Det är verkligen ingen jätte-matig rätt, men det smakar bra och är väldigt i fas med ”Hollywood-lunchen” där folk gärna tänker på figuren.

Butter Lettuce - Mauro's Café (Fred Segal)

Foto: senses.se

Ett något roligare och matigare alternativ är Bresaola Carpaccio & Ruccola (122 kr), där du får en lagom stor tallrik med ca 20 tunt skurna carpaccio-skivor och riktigt god, vitlöks-marinerad ruccola toppat med tunna skivor parmesan. Detta är mer mättande än man kan tro och ett bra val för dig som inte stenhårt räknar kalorierna.

Bresaola carpaccio & arugola - mums!

Foto: senses.se

Till detta serveras brödbitar (ganska färska) med olivolja och balsamico efter eget önskemål (ingår i priset)

Missat någon del i vår följetong? Se hela listan här!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.