Hem Inspiration Ät som en Hollywood-stjärna #13 – Mariposa (Neiman Marcus)

Ät som en Hollywood-stjärna #13 – Mariposa (Neiman Marcus)

av senses.se

Vårt nästa heta, inneställe ligger i hjärtat av Beverly Hills, precis runt ”the golden triangle”, mitt i det super-exklusiva shopping-centrat Neiman Marcus.

Mariposa (9700 Wilshire Blvd, Beverly Hills, 90212) är vid första anblick lite som ett high-end café – ett väldigt exklusivt sådant och det är inte ovanligt att det är helt packat vid lunch, så bokning av bord kan vara att rekommendera. Eftersom stället ligger mitt i vad som kan liknas vid ett amerikanskt NK, så är det kvinnliga klientelen klart överrepresenterad. Flertalet kvinnliga stora agenter från bl a CAA och UTA kan ses vid lunchtid och även kändisar som Reese Witherspoon, Salma Hayek, Kate Holmes, Tina Fey och Amy Poehler rapporterats ha varit inne senaste veckorna. Någon hade också sett Arnold Schwarzenegger vid baren på fjärde våningen.

Bröd - Beverly Hills style

Foto: senses.se

Mariposa slår på stort direkt, när de tar in ”brödet” (som är ”gratis” på alla fina restauranger) men här är en croissant, med tillhörande smör och sylt (efterrätt?). Det är snyggt och lyxigt, helt klart, men croissant hade lite för tung ägg-smak enligt våra smaklökar.

chicken sandwich special mariposa beverly hills

Foto: senses.se

Vi tog in en Chicken Sandwich Special (149 kr), en kall, men påkostad macka med kycklingfilé, mozzarella, pesto och tomat samt en liten grönsallad och en liten fruktskål (med pinfärska blåbär, björnbär och hallon). Fräscht, gott och mättande.

crab sallad mariposa beverly hills

Foto: senses.se

Crab Sallad (198 kr) hade – som förväntat – generöst med krabbkött (som dessutom kändes bra kvalitet, inget fusk-på-burk) och en bra bladning grönt och vinaigrette. Helt OK, men något för högt i pris för totalupplevelsen.

Om du har en kvinnlig kompanjon (maka, mamma, syster etc) med dig så gör det till en heldag med shopping och lunch – hon kommer tacka dig för det!

Missat någon del i vår följetong? Se hela listan här!

Missa inte detta

2 kommentarer

LA Laban mars 18, 2013 - 23:41

När ska ni skriva om Koi? Bästa matstället i LA.

Svara
admin mars 19, 2013 - 16:41

Håller med om att Koi är ett av LAs absolut bästa matställen – men vi upplever inte att det är så poppis för luncher (ligger inte riktigt i närheten av något ”power center” som en filmstudio eller stor agentur).

Svara

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.