Hem Inspiration Ät som en Hollywood-stjärna #9 – Fig & Olive (West Hollywood)

Ät som en Hollywood-stjärna #9 – Fig & Olive (West Hollywood)

av senses.se

Restaurangen Fig & Olive, med sitt medelhavstema och sin minst sagt imponerande samling egen-importerad olivolja (som används i all matlagning, inget animaliskt eller annat fett) ligger dessutom mitt i hjärtat av West Hollywood och den anrika adressen Melrose Place (som bara är en liten sidgata till Melrose Ave, faktiskt, knappast så häftigt som det låter tyvärr :)).

Detta ställe är omåttligt populärt, särskilt bland yngre, då det är tillräckligt hippt och laid back men ändå fancy för att locka stjärnor som Hilary Duff och Miley Cyrus, men även tungviktare som Ryan Gosling, Johnny Depp och Paul McCartney har synts till nyligen. Det är tillgängligheten blandat med kvaliteten och känslan av chillad lyx som gör Fig & Olive (8490 Melrose Pl. Los Angeles, CA 90069) till ett av LA’s bästa ställen för medelhavsmat och kändisspotting.

Restaurangen börjar alltid (på italienskt vis) med en liten brödbit och tre olika olivoljor. Dessa är från Italien, Spanien och Marocko och alla utsökta på sitt vis. Det är härligt att verkligen kunna avsmaka och känna skillnaden på varje olja (Italienska är favoriten, hands down) och om någon av dem faller särskilt i smaken kan du köpa med en flaska hem. Personalen är oerhört trevlig och serviceinriktad, och fyller gärna på åt dig om du gillar en speciell olja mer (dricks är alltid uppskattat, och förväntat, i USA).

Fig & olives olivoljor rockar

Foto: senses.se

En sak Fig & Olive har på menyn hela dagen är deras trerätters-erbjudande, känt som en ”prix fixe” lunch (fastprislunch). För drygt 240:- får du välja på en förrätt, varmrätt och efterrätt och det får ses som synnerligen prisvärt. Vi delade upp menyn lite och tog in Truffle Mushroom Croquette (Tryffel-svamp-krokett) och den var helt suveränt krämig och god som aptitretare.

Fig & Olive Truffle Mushroom Croquette

Foto: senses.se

Lika trevlig fann vi Tuna Crudo (italienska för rå tonfisk) som i princip är en sashimi-bit med gurkbitar och cilantro (coriander). Smaskens.

Fig & Olive Tuna Crudo

Foto: senses.se

Till varmrätt blev det Penne Funghi Tartuffo (penne-pasta med svamp, parmesan och vittryffel-olja) och den gick ned med behag, även om pastan var lite seg och portionen kändes aningen väl tilltagen med tanke på hur mättande den var (också alltid stora nackdelen med tryffel).

Fig & Olive Penne Funghi Tartuffo

Foto: senses.se

Paella Del Mar anses vara en av restaurangen specialiteter och för 5$ extra (ca 32 kr) får man även ett par färska pilgrimsmusslor med i den spanska risotton. Tyckte den kändes vällagad och med väldigt bra råvaror, fina musslor, bläckfisk, färska, stora räkor bland annat, men jag har smakat ännu bättre valenciansk paella på ex Mallorca.

Fig & Olive Paella Del Mar

Foto: senses.se

Till efterrätt fick det bli Dessert Crostini (söta kex med inlagda körsbär och mascarpone-ost) samt Chocolate Pot De Cremé, en vaniljsås med hemmagjorda praliner till. Gott, ganska sött och lite för mycket för sent i kedjan för lättviktar-svensk…

Fig & Olive Dessert Crostini

Foto: senses.se

Fig & Olive Chocolate Pot de Creme

Foto: senses.se

Överlag måste vi tillstå att Fig & Olive kanske som helhet sticker ut som ett av de bästa LA-alternativen hittills för kändisspotting, kombinerat med riktigt bra och prisvärd mat.

Missat någon del i vår följetong? Se hela listan här!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.