Hem Inspiration Ät som en Hollywood-stjärna #10 – Cook’s County (West Hollywood)
steamed mussels

Ät som en Hollywood-stjärna #10 – Cook’s County (West Hollywood)

av senses.se

I sydöstra delen av staden West Hollywood ligger ett område som kallas Miracle Mile. Och här har Cook’s County (8009 Beverly Boulevard, Los Angeles, CA 90048) slagit upp portarna. Cook’s County kan närmast beskrivas som en lite finare restaurang med amerikanska södern-tema (”soul food”). Stället besöks ofta av kändisar, mycket pga sitt centrala läge, sin mat och sina överkomliga (för LA) priser. Katie Perry och skådisen Dakota Fanning (Twilight, Man on Fire) har synts till och vi såg svenska skådisen Christian Magdu (Prinsessa, Oskyldigt Dömd) med manusförfattar-frun Christin Magdu (Andra Avenyn, Riverside) bryta bröd med Paradox Entertainments (nya Conan The Barbarian, Fire with Fire) Fredrik Malmberg och Joakim Zetterberg. (Jeremy PivenAri Gold från Entourage – var tydligen inne häromdan och åt kycklinglever-toasten med kål)

Stället är upplagt lite som ett tapas-hak, man beställer ofta in flera mindre rätter och delar och på det ev en varmrätt. Rekommenderade förrätter är Steamed Clams & Mussels (musselsoppa, 111 kr), kycklinglever crostinin (69 kr) samt Delta Asparagus sallad (sparrissallad med hasselnöt och ägg 95 kr). Eftersom vi kom dit sent och var på gränsen till middag, så passade vi på att prova den rekommenderade Pan Roasted Alskan Halibut (grillad bit hälleflundra från Alaska, med ärtor, lök och lättstekt kål, 215 kr). Presentationen kändes lite mer ”lantmat” och man måste vara beredd på att det är en bit fisk, med skinnet kvar, så det är ingen filé. Välgrillad och smakfull, men inte den bästa kombination tillbehör vi stött på hittills. Vi var också tvunga att prova söder-specialiteten Braised Paso Robles beef (bräserad – långkok/stekt i vätska – biff med fänkol, potatispurée och vitlöks gremolata, 215 kr). Denna var betydligt bättre på alla vis – köttet var mört så det smälte i munnen, som det blir när man steker och ångkokar det länge, och tillbehören kändes rätt och välutvalda.

Plus för den enkla, men samtidigt familjära stämningen och den helt OK uppmärksamma och hjälpsamma servicen. Men det kan nog konstateras att ”soul food” från amerikanska södern, inte toppar vår lista av favorit-kök.

Tyvärr strejkade vår kamera denna dag, så vi har inga bilder på maten.

Missat någon del i vår följetong? Se hela listan här!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.