Hem Mat Ät som en Hollywood-stjärna #8 – Angelini Osteria (West Hollywood)

Ät som en Hollywood-stjärna #8 – Angelini Osteria (West Hollywood)

av senses.se

I närheten av CBS-studios på Beverly Blvd i Los Angeles – där såpan Days of our Lives (Våra bästa år) spelas in bl a, tillsammans med pratshower som Craig Ferguson och The Price is Right – ligger en liten, men ack så god äkta italienare vid namn Angelini Osteria (7313 Beverly Blvd  Los Angeles, CA 90036).

I vad som kan liknas vid en liten romersk kvarterskrog, mysig och genuin, men något trång (särskilt vid lunch, bokningar är att rekommendera) serveras en äkta italienar-meny som inte spar på krutet. Stammisar består av skådisen Jake Gyllenhaal och paret David & Victoria Beckham (som tydligen fick lämna stället via köksutgången sist) och för inte länge sen var turturduvorna Halle Berry och Olivier Martinez där och åt, under fullt paparazzi-pådrag. Då det är litet så är chansen stor att du faktiskt kan hamna en armlängd ifrån en världskändis.

Käket då? Jo tack, här finns en hel del trevligt att välja på, med priser som drar åt det lite högre hållet. Huvudkyparen talar och kan italienska specialiteter (alltid ett plus, tycker vi!) och restaurangen bjuder på färskt bröd, egen-importerad olivolja (såklart! läs också baksidan så får du familjens historia) samt en slags bulgur-sallad med tomat och vinaigrette. Väldigt smakligt att sätta igång magsafterna för huvudrätten.

Angelini Osteria Brod och aptitretare

Foto: senses.se

En av restaurangen storsäljare är raviolin – Raviolo Burroro, hemmagjord ravioli fylld med mangold (en växt, Swiss Chard) och ricotta-ost (139 kr). Gott och vällagat, om än inte mycket utöver det vanliga man kan förvänta sig av ravioli.

Angelini Osteria Ravioli Burroro

Foto: senses.se

Desto mer imponerade blev vi av Pork Chop á la Milanese, som i princip är en bit bra fläskkött (med del av benet kvar) brödad och utbankad till schnitzel, stekt till perfektion, som serveras med citron samt stekt zucchini och krämig squash-mos (173 kr). Schnitzel är svårt att få till riktigt bra på restaurang, då det kräver bra råvara och lite is i magen – man vill ju inte ha fläskkött som är för rått, men inte heller torrt. Angelini Osterias kök gjorde det perfekt och det var en portion som hette duga. Även tillbehören smakade bra, men var väldigt mättande.

Angelini Osteria Pork Chop a la milanese

Foto: senses.se

En sympatisk liten restaurang, med genuin och god italiensk mat nära en stor TV-studio, där du efteråt kan passa på att ta en promenad i de judiska kvarteren kring West Hollywood.

Missat någon del i vår följetong? Se hela listan här!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.