Hem Mat Ät som en Hollywood-stjärna #3 – Ago (West Hollywood)

Ät som en Hollywood-stjärna #3 – Ago (West Hollywood)

av senses.se

En sak Angelenos blir ständigt mobbade för av New York-bor är, enligt östkustarna, Hollywood-folkets brist på ”äkta”, italiensk mat. Det rådde restaurangen Ago bot på. Grundinvesterarna var tre tunga filmfolk från New York: Harvey Weinstein (Hollywoods kanske mäktigaste – och bästa – producent, som sägs äta här upp till tre gånger om dagen!), Robert DeNiro och Paul Herman (som spelade mot DeNiro i ”Du gör mig galen!”). En annan NY-filmmakare som älskar restaurangen är regissören Michael Mann (Heat, Den siste Mohikanen).

Vad man direkt slås av när man besöker Ago (8478 Melrose Ave., W. Hollywood) är den mysiga uteserveringen. Det känns verkligen lugnt och stilsamt, långt ifrån stadens puls, trots att det ligger endast ett stenkast från Beverly Center och hjärtat av Melrose. Personalen är som vanligt, mycket vänlig och uppmärksam och de gör sitt bästa för att tala lite italienska (även om ett vant öra hör av de flesta av dem inte är därifrån). En trevlig touch är att stället alltid dukar fram bröd (såväl vitt som grissini-pinnar), olivolja och Evian-vatten (du får välja med eller utan bubblor) och det ingår i matpriset. Ingen stor grej, men känns mysigt och exklusivt på ett bra sätt.

Lunchmenyn är en av de mer överkomliga bland de hetaste Hollywoodställena vi varit på. Eftersom Ago är känt för sin goda fisk (Laxen och Havsaborren finns alltid på menyn) så bestämde vi oss för att satsa på det. Ett stycke pasta också, givetvis, så första rätt blev Linguine Mare (155 kr), som precis som det låter är linguine (plattpasta) med havets frukter (musslor, bläckfisk och räkor). Aptitligt presenterat och snyggt serverat, men vi upplevede den som lite för generöst saltad för att kännas så där ”toppenbra”.

Ago - Linguine Mare

Foto: senses.se

Desto bättre gillade vi Grilled Salmone Umido (230 kr), som var en väldigt GI-inspirerad historia med en välgrillad, men ändå saftig laxbit, garnerad med sparris och en slags kaprisröra – men inga kolhydrater. Bra, utan att vara uppseendeväckande.

Ago - Salmone Umido

Foto: senses.se

Restaurangen rundade av med att bjuda på italienska ”kex” (biscotti) och det lämnar en med en skön och sådär sydlänskt generös känsla. Som rent kulinarisk upplevelse var Ago bara OK i klassen ”italiensk lyxrestaurang”, men på plussidan så var det väldigt trevligt, generöst och inte fasligt dyrt för en restaurang av denna renomé med med den världsklientelen du kan stöta på här. Kom en kväll med vänner och (om plånboken tillåter) hyr ”rotunda”-rummet; ett privat, runt rum, fullproppat med härliga och exklusiva vin- och whiskey-flaskor och med en stor plasma-TV upphängd på väggen. Hit kommer Johnny Depp bara förbi och hyr hela plejset i några timmar, Rolling Stones är andra stammisar och just innan hade Sean Penn firat sin 50-årsdag här.

Ago - biscotti. en nice touch

Foto: senses.se

Missat någon del i vår följetong? Se hela listan här!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.