Hem SpelPC Recension: The Anacrusis
Silver

Recension: The Anacrusis

av Henric Brandt

Ett favoritgrepp inom spel och film är när du kastas in i en situation och sedan måste du försöka lösa vad som har hänt. Som när marinkårssoldaterna kommer fram till basen i filmen Aliens; de rör sig genom korridorerna och försöker förstå vad som har hänt. Samma grepp som fungerar så bra i Event Horizon och i flera andra, liknande filmer.

Pressbild: ©2022 Stray Bombay - Anacrusis - Wreck a ship.
Pressbild: ©2022 Stray Bombay

I The Anacrusis så kastas vi också in rakt i handlingen. Vi befinner oss på ett stort skepp ute i rymden, fyra överlevare som försöker ta sig levande från punkt A till punkt B och där emellan bekämpa horder av varelser som en gång varit vanliga passagerare. Det finns en uppsjö med vapen och under spelets gång hittar man nya, samt får även möjlighet att kunna uppgradera dessa. Varje sektion av spelet så kommer du till ett safe-house där du kan pusta ut en stund och fixa med din utrustning innan det är dags att ge sig ut igen.

Pressbild: ©2022 Stray Bombay - Anacrusis - Fight the horde
Pressbild: ©2022 Stray Bombay

Spelmekaniken påminner en hel del om Back 4 Blood fast zombiesarna är här utbytta mot rymdparasiter som förslavar människor. Det som är stora skillnaden mellan spelen är att i The Anacrusis så finns inte möjligheten att kunna spela med botar, utan du måste spela online med andra spelare. Det är väldigt synd för det är inte alltid det finns tillräckligt med folk på servern för att du ska ha någon att spela med precis när du blir sugen att spela. Ett annat minus är laddningstiderna, som är bedrövligt långa. Det var flera gånger som jag trodde att spelet hade hängt sig. Sen helt plötsligt kickade det igång och fungerar som det ska. Det är konstigt för grafiken är verkligen inte så avancerad att laddningstiderna skulle känns motiverade.

Pressbild: ©2022 Stray Bombay - Anacrusis - Boss fight
Pressbild: ©2022 Stray Bombay

Fast när du väl har fått ihop ytterligare tre stycken spelare och spelet har laddat klart, så är det verkligen riktigt roligt och fartfyllt. Grafiken är ren och känns lite retro, men looken spelskaparna har valt fungerar verkligen perfekt med spelets utformning. Kontrollerna är smidiga och enkla att lära sig. Svårighetsgraden är utmanande, men inte irriterande – du står hela tiden inför svåra uppgifter, men då man är fyra spelare går det allt som oftast att ta sig ur det med livet i behåll.

Pressbild: ©2022 Stray Bombay - Anacrusis - Shoot it!
Pressbild: ©2022 Stray Bombay

Sammanfattningsvis så vill jag ändå rekommendera The Anacrusis för det är roligt och adrenalinstinn action från första bildrutan till sista. Hela upplägget med att undersöka vad som faktiskt hände på skeppet är alltid kittlande för mig. Sen att spelskaparna har valt att köra hela 70-tals retro looken är bara grädde på moset!

Stray Bombay skickade recensionsexemplar av detta spel. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.