Hem SpelPC Recension: A Plague Tale – Requiem
Silver

Recension: A Plague Tale – Requiem

av Henric Brandt

I A Plague Tale – Requiem har det har gått sex månader sedan Amicia och hennes bror Hugo överlevde händelserna i det första spelet. Allt verkar till en början vara helt underbart, men snart visar brodern tecken på att han fortfarande lider av förbannelsen och är väldigt sjuk. Amicia måste nu ge sig ut på ett nytt livsfarligt äventyr för att finna hjälp. Problemen och liken hopar sig och de pestsmittade råttorna är fler och farligare än någonsin förut.

Foto: Copyright 2022 - Focus Home Interactive - A Plague Tale: Requiem - Amicia and Hugo
Foto: © 2022 – Focus Home Interactive

Precis som i första spelet i serien A Plague Tale – Innocence så imponeras jag direkt av den helt sanslöst snygga grafiken! I A Plague Tale – Requiem har spelskaparna använt sig av endast PC och Next Gen-konsolernas styrka och därmed lyckats med att göra ett av de häftigaste spelen jag sett, rent visuellt. Var du än väljer att titta så är det fullt av detaljer; det är så att jag känner stanken från de leriga och skitiga gatorna och värmen i ansiktet när jag går ute i solen på landsbygden. Animationerna är också av högsta kvalitet, så visuellt finns det verkligen ingenting att klaga på.

Foto: Copyright 2022 - Focus Home Interactive - A Plague Tale: Requiem - Waterfront
Foto: © 2022 – Focus Home Interactive

I det första spelet minns jag att jag irriterade mig på att fienden var dummare än sten. De stod till exempel och tok-stirrade rakt in kastrullen du precis träffat med en sten och där står de sen tills du smugit förbi dem. A Plague Tale – Requiem bygger på samma upplägg, men fienden är mer uppmärksamma denna gång och de är inte fullt så korkade. Sen kan du komma undan från dem och gömma dig igen om de skulle upptäcka dig, så det är inte kört direkt (som det var förut).

Foto: Copyright 2022 - Focus Home Interactive - A Plague Tale: Requiem - Watch out!
Foto: © 2022 – Focus Home Interactive

Upplägget är i det stora hela likadant som i första spelet: du smyger runt, du har en medhjälpare och du hittar olika saker som du kombinerar till olika fördelar åt din karaktär. Det gäller att vara vän med ljus och mörker. Du behöver kunna tända eld för att undvika råttor, men du kan även släcka fiendens facklor så de blir uppätna av de miljontals ilskna råttor som rör sig som en flodvåg på jakt efter mat.

Foto: Copyright 2022 - Focus Home Interactive - A Plague Tale: Requiem - The waterfront again.
Foto: © 2022 – Focus Home Interactive

Jag spelade A Plague Tale – RequiemPlaystation 5 och tyvärr så upplevde jag att spelet laggade ibland när det var många fiender och råttor i samma bild. Något som är väldigt synd då det torde finnas kraft nog i PS5 för att kunna klara av allt den ställs inför idag (Requiem finns även på Xbox Game Pass en tid nu framöver)

Foto: Copyright 2022 - Focus Home Interactive - A Plague Tale: Requiem - inside the castle
Foto: © 2022 – Focus Home Interactive

Sammanfattningsvis så vill jag varmt rekommendera A Plague Tale – Requiem, för även om jag upplevde några enstaka prestanda-problem så är detta ett bättre spel än föregångaren, då många av irritationsmomenten är borta. Så ta en tripp till 1300-talets Frankrike – och passa dig för råttorna!

Focus Home Interactive skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.