Hem MobilAndroid Recension: Worm Jazz
Silver

Recension: Worm Jazz

av Henric Brandt

Till tonerna av jazz styr du din mask genom diverse kluriga banor. För varje sak du äter blir du längre och banorna blir mer och mer utamanande. Passa dig för bomber och annat ofog för det finns ingen återvändo när du väl valt en väg.

Worm Jazz - Inconspicuous Creations - Screenshot Nintendo Switch - Copyright 2020

Worm Jazz påminner vid första anblicken om ett riktigt klassiskt mobilspel, som alla hade på sin Nokia 3310 – nämligen Snake. När du äter så blir du längre och det blir svårare att inte krocka med din egen kropp. Här har dock spelutvecklarna tagit det hela till en annan nivå. Här finns olika tunnlar att röra sig igenom, men likt originalet kan du inte backa utan går du mot dig själv eller en vägg så får du ladda om banan.

Worm Jazz - Inconspicuous Creations - Screenshot Nintendo Switch - Copyright 2020

Det finns bomber utplacerade – i bästa Bomberman-stil – bomber som både kan göra din dag till ett helsike eller hjälpa dig, beroende på om du har ätit motgift eller ej. Du kan även sprängas på mitten och därmed styra var du spränger bort ett block som är i vägen. Till en början var det väldigt enkelt, men efter bara ett par banor så finner jag mig själv att verkligen få klia mig i huvudet för att lösa uppgiften.

Worm Jazz - Inconspicuous Creations - Screenshot Nintendo Switch - Copyright 2020

Worm Jazz passar verkligen perfekt på Nintendo Switch. Det går lika bra att köra i bärbart som i dockat läge. Personligen så spelade jag det hela tiden i bärbart läge på resande fot och tiden bara flög förbi. Det finns en extremt hög ”bara en gång till”-känsla på Worm Jazz vilket alltid är ett bra betyg i min bok (och på hela senses, ”bara en gång till” var ju en av våra kriterier förr i tiden). Många pusselspel kan bli för mycket eller helt enkelt för repetitiva, men banorna här har stor variation och ingen går att lösa på exakt samma vis som den förra.

Worm Jazz - Inconspicuous Creations - Screenshot Nintendo Switch - Copyright 2020

Sammanfattningsvis så diggar jag verkligen Worm Jazz. Det enda negativa är andra halvan av namnet; jazz. Till slut blir jazzmusiken rätt enerverande och då får man helt enkelt plocka bort den, kanske spela något annat i högtalarna och fortsätta leda din mask mot det gyllene äpplet!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.