Hem Spel Recension: Super Bomberman R (Switch)
bomberman r

Recension: Super Bomberman R (Switch)

av senses.se

Not: Detta är en kortare produktrecension som är del av en längre artikel.

Bomberman är en riktig klassiker som dåvarande utvecklaren Hudson Soft (som numera ägs av Konami) fick en enorm hit med under Super Nintendo-tiden (1993). En uppsjö av uppföljare senare (detta är 33:e spelet faktiskt!) så behåller Super Bomberman R till stor del sin multiplayercharm än idag. Att vara två eller flera spelare är verkligen kul och vi kan varmt rekommendera att du drar ihop några kompisar (gärna maxantalet, åtta stycken, med egna Joy-Cons) så får ni uppleva en skoj och riktigt svettig death-match med en massa smällande bomber och överlevnad på håret.

Bomberman R

Bomberman R ska upplevas med vänner, absolut roligast så.

Super Bomberman R erbjuder ett enspelarläge och en slags storykampanj, där du ställs mot bossar på slutet. Det är kul – i alla fall ett litet tag – och Bomberman har aldrig sett så här bra ut, rent grafiskt, på någon konsol. Men prislappen på dryga 500 kr för ett spel som i grunden är rätt mycket samma spel som vi spelat i snart 25 år är för mycket begärt. 250-300 kr hade känts rimligt för ett kul multiplayerspel, men Super Bomberman R är inte tillräckligt fyllt med nytt innehåll för att motivera priset. Att onlineläget dessutom är så himla segt är inget som gör saken bättre. Köp när det blir billigare är vårt tips.

Uppdatering patch version 1.3: I och med denna patch så stöder Super Bomberman R nu 60fps på Switch, vilket varit efterlängtat och ger spelet ett mycket bättre och skönare flyt. Men bilduppdateringen har ett pris: man har samtidigt sänkt upplösningen så att det blir märkbart på en stor bild. Nu tycker vi ju, i och för sig, att 60fps oftast är värt en lite lägre upplösning. Men då Super Bomberman R inte är ett jätteavancerat spel vare sig i fråga om speldjup eller grafik, så sätter det återigen ett litet frågetecken kring om Switchen ändå inte är något underdimensionerad i sina specar?

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.