Hem DryckVin Vintips – 7 Deadly Zins (Rött Zinfandel, Kalifornien)
7 deadly zins

Vintips – 7 Deadly Zins (Rött Zinfandel, Kalifornien)

av senses.se

Ett fantastiskt vin i mellanprisklassen, med ett av de fyndigaste namnen i mannaminne – 7 Deadly Zins, är som namnet antyder ett rött Zinfandel från Kalifornien. Vinet kommer från anrika Michael-David Vineyards, i Lodi, Central Valley och är ett alldeles utmärkt alternativ till det något dyrare Amarone-vinet, för kvällar då man vill lyxa till det lite extra.

Baserat på den utpräglade kaliforniska druvan Zinfandel (som är kusin till italienska Primitivo) så bjuder 7 Deadly Zins på en fantastisk kropp och djupt, blodröd färg. Alkoholhalten är imponerande 15%, nära Amarones 15,5% och vinet passar utsökt till kött och/eller mer feta, smakrika rätter, såsom ex lasagne eller potatisgratäng. Rekommenderas varmt att avnjutas med buffel-mozzarella och osttallrik (satsa på hårdare, lagrade ostar såsom ex Parmesan och Manchego och ha flytande honung att doppa i – himlen!).

7 deadly zins

Foto: senses.se

Prisetbolaget ligger, i skrivande stund, på 115 kr, vilket kanske inte gör det till husets vin, men klart prisvärt alternativ till det något dyrare (men iofs mer smakrika) Amarone (Domini Venetis 194 krs Amarone är väldigt bra till det priset, om du vill prova och jämföra).

Kom ihåg: Alla röda viner smakar mer (och de allra billigaste betydligt bättre) om du luftar dem 30-40 minuter innan servering. Bäst är att hälla upp vinet i en karaff och låta det stå (du kan även snabba på processen genom en vinluftare/munstycke)

Missa inte detta

1 kommentar

Thomas Olausson maj 23, 2012 - 14:57

Nu blev man allt sugen, och tack för den grundläggande informationen om luftningen.

Borde passa bra till Älgbiff, även om jag råkar föreslå öl just i inlägget.

Svara

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.