Hem Film & TVBlu-ray Vinnarna av Joker i UHD 4K

Vinnarna av Joker i UHD 4K

av Fredrik Johansson

Få blev kanske förvånade, men många jublade när Joaquin Phoenix vann sin Oscar för Bästa Manliga Huvudroll i söndags, för sitt makalösa porträtt i Todd Phillips suveräna Joker. I vår Joker-tävling skulle ni berätta om er favortiroll eller film med Phoenix och rollen som Arthur Fleck i Joker blev – inte helt oväntat – storfavorit bland er läsare. Känslan av att rollen som Jokern är filmvärldens svar på att spela Hamlet på scen bara växer. Andra favoriter som kom upp var hans porträtt av Johnny Cash i underbara Walk the Line och Oscarsnominerade Commodus i Gladiator, medan mer överraskande minnen var av honom i 8 MM, Till varje pris (mot Nicole Kidman), Irrational Man (av Woody Allen) och killen som blir kär i ett operativsystem i Her.

Det var många fina bidrag och svårt att bara välja ut två, men efter långt överläggande har vi kommit fram till följande, två vinnare som får varsin Joker i UHD 4K-utgåva (+ vanlig Blu-ray)

  1. Payam Abdulkarim, Järfälla
  2. Sofia Olsson, Malmö

Stort grattis till er, priset kommer snart på lådan! Tack till alla som deltog med så bra svar och till Warner Bros som ställde upp med priser!

Håll utkik, för snart drar vi igång nästa filmtävling, där du kan vinna Ang Lees Gemini Man med Will Smith i huvudrollen.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.