Hem DryckVin Villa Puccini Governo – toscansk klassiker nu i Systembolagets ordinarie sortiment
villa puccini governo

Villa Puccini Governo – toscansk klassiker nu i Systembolagets ordinarie sortiment

av senses.se

Italien tillhör ett av våra absoluta favoritländer: otrolig kultur, fantastiskt mångsidigt landskap – berg, stränder, oslagbar arkitektur – och inte minst utsökta råvaror i maträtterna och fantastiska viner. Ifrån vackra Toscana kommer en hel del viner som redan finns i Systembolagets ordinarie sortiment. Men medan smakrika klassiker som Amarone och Ripasso kanske är mer kända för en bred publik, så är Governo desto mer okänd (faktiskt även för vissa på redaktionen – och då är vi ändå vinintresserade).

Toscana

Governo är en 600 år gammal tradition att skapa vin på och är alltså tätt knuten till Toscana-området i Italien. Från och med 1 december får Systembolaget in Villa Puccini Governo i sitt ordinarie sortiment, ett härligt, runt och smakrikt vin, från kända vinhuset Castellani och med ett facilt på pris 99 kr.

Det första som slog oss när vi öppnade flaskan var hur otroligt stark bouquet (doft) vinet har. Det verkligen luktar sött, rikt och rubinrött, italienskt vin. Den djupröda färgen i glasen gjorde ingen besviken heller och vid avsmakning var det både en härlig rondör, såväl som en lagom sötma och fruktighet (körsbär och svarta vinbär) som avslutades med en viss strävhet i eftersmaken.

Villa Puccini Governo är ett alldeles utmärkt italiensk vin för dig som gillar fylliga och mycket smakrika viner från regionen och kan varmt rekommenderas när det anländer hos din lokala handlare den 1 december.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.