Hem SpelPlaystation 5 / PS5 Kraften i PS5 demonstreras med Unreal Engine 5
unreal 5 stillbild

Kraften i PS5 demonstreras med Unreal Engine 5

av senses.se

Spelmotorn Unreal Engine ligger till grund för många succéer genom åren, generation 3 av motorn har nyligen ersatts av Unreal Engine 4 som på senare tid givit oss Shenmue 3, Terminator: Resistance, Final Fantasy VII remake och flertalet kommande releaser in i 2021 (Biomutant och System Shock-rebooten, bland annat).

Men redan nu visas framtiden upp, i form av Unreal Engine 5 som körs på kommande Playstation 5. Det är förvisso ett teknik-demo, inget färdig spel så man ska inte dra på allt för stora växlar av det (dels då motorn släpps officiellt 2021, dels att PS5 fortfarande står som ”vintern 2020 (november, gissningsvis i begränsat antal)”. Men det är ändå mycket mer talande än de, i huvudsak för-renderade sekvenser som visades upp på Xbox Series X-spel häromdagen och erkänn att det är galet imponerande med detaljnivå, det helt dynamiska ljuset (i real-tid!) och frame rate:n?

Spana in den Tomb Raider-inspirerade demo ovan (som visade sig vara Square Enix Forspoken skelett) och börja peppa (det roliga börjar cirka 1 minut och 30 sekunder in).

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.