Hem SpelMac Recension: Unbound – Worlds Apart
Silver

Recension: Unbound – Worlds Apart

av Henric Brandt

I Unbound: Worlds Apart heter din avatar Soli och är en ung trollkarl som har förmågan att öppna portaler. Portalerna har olika funktioner beroende på vilken värld som Soli befinner sig i. Det kan vara allt ifrån att ändra tid och rum, till att ändra så att upp blir ned och ned blir upp eller att få superkrafter. Varje bana har sin unika utmaning och lösning.

Foto: ©2022 Alien Pixel Publishing - Unbound - Worlds Apart - Gate to hell
Foto: © 2022 Alien Pixel Publishing (Nintendo.com)

Kontrollerna är blixtrande enkla att lära sig och Unbound: Worlds Apart blir snabbt beroendeframkallande. Att byta värld och öppna portaler i ett plattformsspel är i och för sig inte nytt (ungefär samma princip som i Backworlds), men då portalen har olika förmågor leder det till att spelet blir väldigt omväxlande och roligt. Grafiken är handritad och sanlöst fin. Musiken bidrar till en skön stämning och vips blir Unbound: Worlds Apart väldigt svårt att lägga ifrån sig.

Till en början är allt väldigt lätt och du får snabbt in snitsen på att använda portalerna för att komma vidare. Sen börjar det krångla till sig och jag körde stenhårt fast i en situation som var till synes helt omöjlig att ta sig vidare ifrån. Det tog ett antal omstarter innan jag insåg att allt jag behövde göra var att gå bakåt för att komma framåt…

Foto: ©2022 Alien Pixel Publishing - Unbound - Worlds Apart - Watch out!!
Foto: © 2022 Alien Pixel Publishing (Nintendo.com)

Så ett tips är att hela tiden hålla koll på kartan, för du måste göra sakerna i rätt ordning. Dra i rätt spak för att en varelse ska ramla ned eller att en annan dörr öppnas. Så allt hänger inte bara på att hålla koll på sina portaler.

Jag spelade Unbound: Worlds ApartPlaystation 4 Pro och prestandamässigt finns det inga som helst problem. Omladdningarna när du dör är blixtsnabba och spelet flyter perfekt (spelat finns även till PS5).

Foto: ©2022 Alien Pixel Publishing - Unbound - Worlds Apart - A chance meeting.
Foto: © 2022 Alien Pixel Publishing (Nintendo.com)

Det är tätt mellan checkpointsen så när du dör (vilket du kommer att göra ofta på vissa ställen) så är det inte många sekunder du behöver spela om. Tyvärr så drar det ner spelupplevelsen lite för mig när jag möter ett totalt stopp och att det bara leder till irritation och inte spelglädje.

Sammanfattningsvis är Unbound: Worlds Apart snyggt, kul och underhållande men inte utan vissa skavanker. Det positiva väger samtidigt upp och därmed blir Unbound: Worlds Apart helt klart värd en rekommendation.

Koch Media skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende, med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.