Hem SpelPC Recension: The Outer Worlds (DLC: Peril on Gorgon)
Silver

Recension: The Outer Worlds (DLC: Peril on Gorgon)

av Henric Brandt

Originalspelet The Outerworlds släpptes redan i oktober 2019 och nu har det släppts två större DLCs till det. Jag har testat Peril on Gorgon och även om prislappen kan tyckas vara saftig för en expansion så är det ändå värt det.

The Outerworlds - Peril on Gorgon - Pressbild: Obsidian Entertainment - copyright 2021 - Scary corridor
Pressbild: Obsidian Entertainment

Uppdraget börjar med ett kryptiskt meddelande som ber oss att undersöka Gorgon-astroiden. Här ligger en forskningsstation som en hel del fuffens har skett på. Nu är det upp till spelaren att hitta ledtrådarna som avslöjar hemligheten till vad som egentligen skedde på Gorgon.

The Outerworlds - Peril on Gorgon - Pressbild: Obsidian Entertainment - copyright 2021 - well armed foe.
Pressbild: Obsidian Entertainment

Först ut så har DLC:n samma upplägg, sköna grafik och humor som originalspelet. Vi har möjligheten att hitta nya vapen, förmågor och rustningar på vårt uppdrag på planeten Gorgon. Jag är verkligen helt såld på såna här upplägg på uppdrag; där du får undersöka vad som skett. Det är därför jag diggar Aliens och Event Horizon så mycket. Nu ska jag inte avslöja vad det hela går ut på, men det här är verkligen en mastig och välgjord expansion vi bjuds.

The Outerworlds - Peril on Gorgon - Pressbild: Obsidian Entertainment - copyright 2021 - The Lab.
Pressbild: Obsidian Entertainment

Det enda som är synd med denna DLC är att du behöver vara på rätt plats för att överhuvudtaget kunna spela det. När du spelar originalspelet så får du inte ha kommit så långt att du (Spoiler Alert!) har åkt till Tartarus – för då har du ingen möjlighet att komma tillbaka och spela Peril on Gorgon.

The Outerworlds - Peril on Gorgon - Pressbild: Obsidian Entertainment - copyright 2021 - Run!
Pressbild: Obsidian Entertainment

Sen är det rekommenderat att du minst har levlat din avatar till level 20 innan du ger dig ut på äventyr till Gorgon-asteroiden. Är du lägre level än så har du dels för dålig utrustning och är helt enkelt för svag för att klara av uppdraget.

Sammanfattningsvis så är The Outerworlds – Peril on Gorgon värt en rekommendation då det är en välgjord, rolig och stor (ca 9-10 timmar) expansion (som inte är helt lätt att hitta) och spela som sagt inte originalspelet för långt (eller för kort…)

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.