Hem SpelMac Recension: The Last Cube
Silver

Recension: The Last Cube

av Henric Brandt

Du är en livs levande kub, som tar sig fram genom olika banor genom att plocka upp olika ”klisterlappar” på kubens sidor. Dessa ger dig olika förmågor som behövs för att klara av utmaningarna du ställs inför.

Foto: ©2021 Improx Games - The Last Cube - Solving puzzle
Foto: ©2021 Improx Games

The Last Cube är faktiskt inte likt något annat jag spelat. Vid första anblick så kanske spelet till och med känns lite tråkigt, för hur kul är en kub egentligen? Svaret på den frågan blir: ”Hur kul som helst!”. The Last Cube har en kort inlärningskurva och när du har bemästrat de olika förmågorna som du plockar upp så är det verkligen hur roligt som helst. Det gäller att vara strategiskt och smart för att komma vidare.

Det finns plattor i marken som raderar dina ”klistermärken”, vilket gör att en utmanande bana blir ännu svårare. Det gäller att använda alla sex sidor av kuben för att kunna nå i mål. Det är inte bara att sätta märkena efter varandra utan du måste hela tiden tänka tredimensionellt och fyra steg framåt. Så det blir till att spela om sektionerna många gånger innan man hittar rätt kombination och placering.

Foto: ©2021 Improx Games - The Last Cube - Using Lasers
Foto: ©2021 Improx Games

Tyvärr finns det en negativ aspekt i spelet och det är att speldesignen inte är felfri, så det går att fastna i olika situationer. För kan du inte rulla så sitter du fast. I det läget skulle en reset-knapp komma väl till hands, men en sådan finns inte och jag var tvungen att starta om spelet för att kunna spela om just den sektionen.

The Last Cube fungerar perfekt både i bärbart och dockat läge på din Nintendo Switch. Det finns inget i bild som blir för litet eller otydligt och spelet flyter på bra, med korta laddningstider. Musiken är stämningsfull och skapar en meditativ känsla.

Foto: ©2021 Improx Games - The Last Cube - Out in the yard.
Foto: ©2021 Improx Games

Sammanfattningsvis så är The Last Cube unik i sin speldesign och även om det kanske inte är felfritt så är det här ett riktigt roligt och beroendeframkallande spel med stora utmaningar. Så en rekommendation till The Last Cube!

Improx Games skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.