Hem MobilAndroid The Force Awakens Playset – Disney Infinity 3.0

The Force Awakens Playset – Disney Infinity 3.0

av senses.se

Lagom till att Disney släppte del sju i sagan om Star Wars, så har man givetvis också skapat ett motsvarande playset att ge sugna äventyrare chansen att interaktivt uppleva Star Wars Episode VII: The Force Awakens genom Disney Infinity 3.0. Playsetet innehåller, förutom själva spelet, också huvudpersonerna Rey och Finn samt kan kompletteras med karaktärerna Dameron Poe och Kylo Ren, som också är nya bekantskaper i filmen som är på god väg att bli världens mest inkomstinbringande.

disney-infinity-3-the-force-awakens

Om du – mot förmodan – inte sett The Force Awakens på bio än så gör du klokt i att göra det innan du spelar spelet, av naturliga skäl. Precis som tidigare playset troget avhandlade episod 1-3 (Twilight of the Republic) samt episod 4-6 (Rise of the Empire) så innehåller detta playset i stort sett alla höjdpunkter ifrån filmen (dock skippar man, av uppenbara skäl, chock-scenen). Det mesta är sig likt från tidigare utgåvor; här blandas platser och situationer från filmen genom huvud- och sidouppdrag med rymdstrider och diverse mini-spel. Vi fastnade stort för arkadspelet Hologame, som är en slags hyllning till retro-rymdshooters som Galaxian, där du styr ditt rymdskepp 360-grader i 2D (runt sin egen axel) och pepprar ned legioner av anfallande TIE Fighters, samtidigt som du undviker deras laserstrålar och plockar bonusar, såsom sköldar, kontinuerlig laserstråle samt extra tid, som på den gamla goda tiden.

force-awakens-playset-rey-vs-ren

Infinitys övergång till next gen-konsoler börjar allt mer ge frukt: miljöerna och detaljerna är snyggare än någonsin, ljudet skapar rätt stämning (minus de upprepande samplingarna figurerna släpper ifrån sig) och kontrollen av såväl fighterna som rymdstriderna börjar bli riktigt tight, säkert inte helt utan medproducenten Ninja Theorys förtjänst. Spelet är anpassat till att kunna spelas med hela familjen, även om de allra minsta kan uppfatta denna del som lite svårare än tidigare, då fighterna är fler och motståndet tuffare i form av svårare minibossar. Du väljer själv om du bara vill spela igenom huvudstoryn eller fördjupa dig i bonusuppdrag som ger fler stjärnor och figurer, bakgrunder och inventarier till din Toy Box. Uppdragen har en tendens att bli lite tradiga och enformiga, några för många är av fetch-karaktär, dvs hämta A och lämna till B, men eftersom spelet i övrigt är så actionfyllt och proppat med roliga detaljer så finns det alltid något att göra och underhålla sig med på vägen. Huvudfiguren Rey är, precis som i filmen, en riktig kick-ass brud och också spelets överlägset mäktigaste figur. Att investera i att uppgradera henne gör livet betydligt lättare på senare banor. Side-kicken Finn lär sig så småningom använda lasersvärdet (precis som i filmen) och växer i samband med det, men vi kan inte hjälpa att känna att Kylo Ren känns så himla cool (med hjälmen på!) och tyckte även Dameron Poe gav lite skön variation i spelandet, med sin skarpskytteförmåga.

Hur var det nu med fäktningskunskaperna, Finn?

Hur var det nu med fäktningskunskaperna, Finn?

Precis som i tidigare playsets så kan du finna Hero-tokens som låser upp möjligheten att spela med andra Star Wars-figurer som inte förekommer i filmen, till exempel Han Solo, Luke och Darth Vader. Det blir fnissigt meta när man spelar som den unge Solo och pratar med den äldre, eller när man spelar ett uppdrag som Kylo Ren och försöker undkomma attacken från Storm Troopers – ledda av Kylo Ren!

Filmen The Force Awakens var en JJ Abramskt välgjord historia, som vi underhölls av medan den pågick, men som ändå inte rår på originalens storhet i vår all time-best-bok. Det blev lite för mycket young adult / tween-känsla för att nå de absoluta höjderna. Å andra sidan är det en ny generation filmer för en ny generation tittare och vi är övertygade om att även denna nya trilogi kommer att växa till ett mästerligt klimax, precis som episod 3 respektive 6 gjorde. Till dess, nu när huvudäventyret är avklarat, så ska vi knäcka den där ”omöjliga” high-score:n på Hologame

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.