Hem Dryck Thai-mat med det lilla extra på nyöppnade Ho’s Thai

Thai-mat med det lilla extra på nyöppnade Ho’s Thai

av senses.se

Igår var vi inbjudna till mingelkväll på relativt nya, men ganska snabbt klassiskt etablerade söder-stället Ho’s Thai (uttalas som engelskans ”who’s”), som slog upp portarna 2014. Med mycket lokal krogkänsla, ”kvarters-oas” liksom, och tillika ny hemsida så bjuder man på rätter som faktiskt introducerar oss till nya thaismaker, som vi inte provat förr i Sverige.

sai-oua-hos-thai

Sai Oua. Foto: senses.se

En oväntad överraskning var Sai-Oua, en ungsgrillad korv från norra och sydöstra Thailand som bjöd på en härlig kombo av fläsk, chili, lime, citrongräs och vitlök bland annat. Gick perfekt ned med den färska ingefäran som serverades till.

Klassiska Somtam (papayasallad) var saftig och fräsch, men stora överraskningen var nog entrecote-spetten (Nua Jaang) som bara gifte sig så perfekt med Singha-ölen och den tillhörande tamarindsåsen. Extra kul är också att Ho’s Thai försöker ha en bred och smakrik vegan- och vegetarian-meny med köttfria versioner av sina signaturrätter.

Nua-jaang

Nua Jaang. Foto: senses.se

Vill du uppleva en trevlig och lite annorlunda thai-måltid i mellanprisklassen, i det något thai-trånga Stockholm, så är Ho’s Thai på Hornsgatan 147 väl värt ett besök (går du en liten bit nedför gatan kan du också prova prisvinnande Ho’s Kina, som varit en del av Hornstull i 20 år).

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.