Hem SpelPC Recension: Stray Gods – The Roleplaying Musical
Silver

Recension: Stray Gods – The Roleplaying Musical

av Henric Brandt

I Stray Gods: The Roleplaying Musical så får vi möta Grace som lever ett till synes helt vanligt liv ända tills en rad mystiska och otäcka händelser leder till att hon får reda på vad hennes verkliga uppgift är här på jorden. Grace möter de grekiska gudarna och de berättar att hon står inför en otroligt svår och farlig uppgift. Insatserna är skyhöga och ett äventyr utan dess like tar sin början.

Foto: ©2023 – Summerfall Studios - Stray Gods: The Roleplaying Musical - Grace on Stage.
Foto: ©2023 – Summerfall Studios

Stray Gods: The Roleplaying musical är verkligen inte likt något annat jag har spelat. Det här är på riktigt en musikal där karaktärerna brister ut i sång på passande ställen i storyn. Det är väldigt välgjort och bra musikaliskt. Storyn är smart och du som spelare kan påverka hur historien slutar.

I början av spelet så kan du välja hur din karaktär brukar reagera i olika situationer och därmed låser du upp olika svarsalternativ under spelets gång. Så varje genomspelning blir därmed unik, dels för att dina svar påverkar men även vem du är som person påverkar spelet. Så omspelnings-faktorn är därmed hög och det är verkligen kul att se hur olika upplevelsen blir enbart baserat på dina karaktärsdrag, lite som vi kommit att vänja oss vid Telltales äventyr.

Foto: ©2023 – Summerfall Studios - Stray Gods: The Roleplaying Musical - The Tower
Foto: ©2023 – Summerfall Studios

Musikalnumren är många och välgjorda och det märks verkligen att spelskaparna har lagt ner tid och möda på att det ska bli så bra som möjligt. De har bland annat anlitat den Grammy-nominerade kompositören Austin Wintory.

Foto: ©2023 – Summerfall Studios - Stray Gods: The Roleplaying Musical - Mystery
Foto: ©2023 – Summerfall Studios

Det är som är synd med Stray Gods: The Roleplaying Musical är att spelmekaniken är mer eller mindre obefintlig. Det enda du kan göra är att välja olika svarsalternativ och därmed blir spelet mer av en interaktiv film istället för ett spel. Sen är grafiken uppbyggt på stillbilder med vissa tredimensionella effekter och enklare animationer. Det leder till att spelet känns lite billigt i jämförelse med den påkostade ljud-designen med avancerade musikalnummer.

Foto: ©2023 – Summerfall Studios - Stray Gods: The Roleplaying Musical - The meeting.
Foto: ©2023 – Summerfall Studios

Sammanfattningsvis så vill jag ändå rekommendera Stray Gods: The Roleplaying Musical för även om spel-mekaniken i sig är ganska trist så är storyn och den unika musikal-inramningen helt klart värd spottstyvern som spelet kostar. Så koppla upp hemmabio-ljudet eller sätt på dig ett par schysta lurar och upplev Stray Gods: The Roleplaying Musical på bästa sätt!

Summerfall Studios skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.