Hem Dryck senses.se listar de tio bästa restaurangerna i Stockholm 2014
stockholm

senses.se listar de tio bästa restaurangerna i Stockholm 2014

av senses.se

Efter vår omåttligt populära artikel-serie om bra matställen i LA (Ät som en Hollywoodstjärna) så har turen kommit till en av våra favoritstäder, alla kategorier, Stockholm. Förutom att vara en av världens vackraste städer, så har Stockholm också ett rikt kulinariskt liv med flera stjärnkockar som utmärkt sig internationellt.

Ihop med ett gäng oberoende gourmeter så har vi valt ut de 10 bästa ställena att äta mat på i vår huvudstad, 2014 i mellanprisklassen (dvs ingen enskild rätt får kosta över 400 kr). Restaurangerna betygsätts av flera recensenter med olika matpreferenser, från 1-10 i följande grenar (där 1 är lägst, 10 är högst och alla delar väger lika på genomsnittet och omdömet som slutligen ges):

Maten – hur god och vällagad är maten? Presentation och kocken/kockarnas förmåga att göra eventuella justeringar räknas också in.

Drycken – hur bra är vinerna som serveras till maträtterna. Hur väl passar dom? Hur god är servitören/sommelierens kunskap och förmåga att rekommendera efter gästens smakpreferens och vad som  passar bäst till respektive rätt?

Menyn – varje restaurang kan ha sitt eget koncept, så här bedöms hur varierad och intressant menyn är sammansatt utifrån det. Valfrihet är också viktigt, att det finns alternativ för gäster som inte tål, respektive inte äter vissa saker.

Atmosfär och interiör – hur är känslan och inredningen? Har man någon speciell tanke, särskild utsikt eller ett helhetstänk kring presentationen och eventuellt tema?

Service – hur vänlig, kunnig, personlig och effektiv är servicen? Vem gör det där lilla extra och vem kan bäst rekommendera rätt val till rätt preferens?

Precis som sist kommer vi att presentera resultaten löpande under hösten, två restauranger i veckan (tisdagar och fredagar kl 10.00) med start den 14:e oktober på plats 10 ända fram till nummer 1 som avslöjas 14:e november, och får vår utmärkelse ”Stockholms Bästa Restaurang 2014” (mellanprisklassen).

Bästa Restauranger i Stockholm 2014? Se listan här!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.