Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehörMöss Test: Steelseries Prime+ (mus)
Guld

Test: Steelseries Prime+ (mus)

av Henric Brandt

Nuförtiden finns det en uppsjö av olika gaming-möss och alla gamers har säkert sin egen preferens. Antingen kan det vara tunga möss, som min favorit Rival 710 där du till och med kan lägga in ännu fler vikter för att få den ännu tyngre, eller så kanske du är mer intresserad av att ha en ultralätt mus såsom Logitech ProX Superlight. Vad du än väljer så vill du ha möjligheten att få ut det mesta av din gaming-mus. Dagens test är av Prime+ från Steelseries och med sina 71 gram så är den helt klart den lättaste Steelseries-musen jag har testat hittills. Men hur står den sig i konkurrensen?

Foto: senses.se - Steelseries Prime+ - Helbild ovanifrån.
Foto: senses.se

När jag plockar musen ur kartongen så känns det nästan som om den är helt tom inuti och till en början känns det som att jag kommer attmbli grymt besviken… Jag är personligen inte super-förtjust i lättviktsmöss; jag har stora händer och för mig känns det som att precisionen då blir lidande. Jag kopplar in den till datorn och direkt poppar den upp i Steelseries sanslöst grymma app. Nu kan jag som vanligt gå in och personifiera mina inställningar in i minsta detalj.

Jag börjar lätt med att testa Steelseries Prime+ genom att jobba med ett VFX shot i After Effects. Det jag har blivit bortskämd med på andra Steelseries-möss är den praktiska knappen på ovansidan där jag kan ställa in CPI (Counts per Inch – ju högre CPI, desto känsligare) med ett snabbt klick. Den knappen sitter inte där på Prime+ utan den sitter på undersidan. Jag förstår kanske varför, då det minskar risken att trycka på den av misstag, men då jag använder den ganska ofta blev det ett fasligt vändande och vridande på Prime+. En smidig display visar vilken CPI-inställning du har och det är ett plus.

Foto: senses.se - Steelseries Prime+ - Närbild display.
Foto: senses.se

Precisionen är episk och den lätta vikten känns ändå inte av på samma sätt som på andra lättvikts-möss. Anledningen är en väldigt gedigen design, som fungerar oförskämt bra även med mina stora händer. De programmerbara knapparna sitter smidigt tillgängliga och de har alla ett väldigt behagligt klick. De är testade för att klara 100 miljoner klick vilket torde vara tillräckligt för de flesta behov inom livslängden.

Foto: senses.se - Steelseries Prime+ - Närbild knappar.
Foto: senses.se

Nästa test blir att köra spel och denna gång blev det Gears Tactics. Här bygger det på att du vill vara precis i var exakt du sätter dina karaktärer. Till och med när jag plockade bort musmattan så uppfattade jag inget lagg mellan mina rörelser och pekaren på skärmen. För att verkligen utmana så passade jag på att köra lite Terminator Resistance och se hur musen beter sig i en FPS-miljö. Återigen finns det ingenting att klaga på. Efter en stunds användande glömde jag till och med bort att det här är en lättviktsmus!

Steelseries Prime+ en sanslöst tight och bra produkt, som är ett solklart måste!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.