Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehörMöss Test: Logitech Pro X Superlight (gaming-mus)
Logitech Pro X Superlight Wireless Gaming Mouse recension Silver

Test: Logitech Pro X Superlight (gaming-mus)

av Henric Brandt

Vikten av att ha en lätt gaming-mus är större än vad man först kan tro; ju lättare den är desto mindre sliter den på dina leder under långa spelsessioner. Dessutom kan man vara snabbare fysiskt med en lätt mus än en tyngre sådan. Vi har recenserat en hel del lättvikts-möss som finns på marknaden och nu har vi ställt in siktet på Logitechs flaggskepp inom nischen: Pro X Superlight Wireless Gaming Mouse.

Pro X Superlight - Logitech - Foto: senses.se - helbild
Foto: senses.se

Redan när jag plockar ut Pro X Superlight ur kartongen så känner jag hur otroligt lätt den är – det känns nästan som om den är helt utan innehåll. Man fattar knappt hur lite 63 gram är innan man faktiskt håller det. Undertill sitter en lucka som du flyttar på och därinne sitter dongeln (sändaren och mottagaren) som du kopplar in i datorn. Väl inkopplad så funkar den direkt, men med bara inställningarna i datorns OS så lyckas jag inte få den att fungera som jag vill. Muspekaren rör sig långsamt och ryckigt. Jag letar reda på mjukvaran på Logitechs hemsida och laddar ned denna. Nu går det lite bättre och det mesta kan ställas i detalj. Ändå blir känslan att Logitech, likt Sony, är bättre på hårdvara än mjukvara – lite som vi upplevde med den fina StreamCam också.

Pro X Superlight - Logitech - Foto: senses.se - undersidan.
Foto: senses.se

Knapparna är bekväma och distinkta, de sitter bekvämt även för oss som har lite större händer (musen är designad för valbart grepp, alltså för både höger- och vänsterhänta). Scroll-knappen i mitten är tight och precis, extra-knapparna på sidorna sitter på en vettig plats och du kommer inte åt dem av misstag, vilket kan ske på vissa modeller.

Pro X Superlight - Logitech - Foto: senses.se - luckan stängd underifrån.
Foto: senses.se

Pro X Superlight är följsam och även då den är så lätt så känns den aldrig ”sladdrig”, den känns ”tung” och gedigen trots fjädervikten. Jag börjar med att köra Terminator: Resistance. Det här är ett spel där du verkligen behöver ha tungan rätt i mun, där noggrannhet och hastighet är viktigt. Pro X Superlight klarar biffen galant och även efter en lång session så känns det inte av i handen.

Pro X Superlight har en fin, matt yta och om du vill ha ännu bättre grepp så går det att klistra på svarta gummietiketter.

Pro X Superlight - Logitech - Foto: senses.se - helbild med etiketter
Foto: senses.se

Batteritiden är enligt tillverkaren upp till 70 timmar, vilket tyvärr inte är så imponerande i min bok. Det går att använda musen samtidigt som du laddar den, så den korta batteritiden är kanske ingen deal-breaker men det är ändå lite surt att behöva ladda upp den så ofta (för att vara en trådlös mus).

Sammanfattningsvis så är Pro X Superlight en riktigt grym gaming-mus, som med sin exakthet och lätthet ger riktigt sköna spelsessioner. Nackdelarna är att batteritiden inte är så lång och att prislappen är ganska rejält tilltagen.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.