Hem MobilAndroid Recension: Star Wars Pinball (Switch)
Silver

Recension: Star Wars Pinball (Switch)

av Henric Brandt

Star Wars Pinball är på intet sätt ett nytt spel, utan det har funnits ett tag både till PC och till din mobiltelefon (såväl iOS som Android). Nu har den ungerska spelstudion, Zen Studios, portat spelet till din Nintendo Switch – och det med lysande resultat!

Stjärnoras krig flipper - SCREENSHOT - NINTENDO SWITCH

Ett välgjort, riktigt flipperpel kan vara sjukt roligt att spel; de är oftast mekaniska, små underverk som har massor av hemliga banor och gångar. Tyvärr tillhör de en utdöende underhållningsform, då alla spelar spel hemma nu för tiden, på sina digitala enheter och få besöker riktig spelhallar idag (i västvärden). Då är det ju trevligt att kunna spela digitala versioner av pinball.

STAR WARS PINBALL - SCREENSHOT - NINTENDO SWITCH

Att jag är en Star Wars-fan är ju inget som är en hemlighet, jag har varit fascinerad av Star Wars i 36 år and counting. Visst har de nya Star Wars-filmerna och prequel-filmerna inte varit i närheten av originalen, men det finns fortfarande en varm plats i mitt hjärta för den där galaxen långt långt borta.

STAR WARS PINBALL - SCREENSHOT - NINTENDO SWITCH

Så jag ger mig i kast med Star Wars Pinball direkt och det första som slår mig är hur välgjort och snyggt det är. Det känns verkligen som att det skulle kunna vara ett äkta, analogt pinball-spel. Kulan känns realistisk i tyngd och hur den är animerad och flipper-känslan blir total. Då spelet ändå är digitalt så tar det sig vissa friheter och det är en hel del animationer och händelser som inte är ”mekaniska”, sen i vissa bonus-banor kan du fäktas med Darth Vader eller flyga genom vallgraven på Dödsstjärnan.

STAR WARS PINBALL - SCREENSHOT - NINTENDO SWITCH

Problemet med Star Wars Pinball är att det här är ett spel som egentligen bara riktar sig till hardcore Star Wars-fanet och/eller de som älskar pinball. För är man inte en av dessa typer så har man lite eller ingenting att hämta här. En annan nackdel är att då du kanske skjuter kulan till samma ställe många gånger får du höra samma replik från filmen om och om igen och det blir ganska snabbt tröttsamt (dock helt i linjen med hur riktiga flipperspel beter sig).

STAR WARS PINBALL - SCREENSHOT - NINTENDO SWITCH

Att porta Star Wars Pinball till Nintendo Switch var ett genidrag, för det här är verkligen ett spel som funkar alldeles ypperligt i både bärbart och dockat läge. Det är helt enkelt snabbt och kul tidsfördriv för stunden. Så sammanfattningsvis når Star Wars Pinball helt klart upp till en rekommendation!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.