Hem SpelMac Recension: South of the Circle
south-of-the-circle-recension Guld

Recension: South of the Circle

av Henric Brandt

I South of the Circle följer vi, Peter en akademiker från Cambridge som kraschlandar i Antarktis. Det är mitt under kalla kriget och spänningarna är hårda mellan väst och öst. Peter är oskadd, men hans pilot är illa däran och kan inte ta sig ur flygplanet. Peter börjar nu den långa och farliga vandringen över isen för att hitta hjälp. Under tiden tänker han tillbaka på sitt liv och vilka val han har gjort. Varje val vi sen gör under resans gång påverkar slutet av historien. Ska vi välja kärleken eller karriären?

Foto: ©2022 - State of Play Games - South of the Circle - Plane crash.
Foto: ©2022 – State of Play Games

South of the Circle börjar mitt i händelsernas centrum. Vi har precis kraschat och måste nu finna hjälp. Spelmekaniken är väldigt simpel. Vid varje vägskäl i dialogen får du olika val som påverkar din framtid. Det gäller att tänka till, för hur du beter dig mot din omgivning kommer att påverka slutet av historien. När du väl kommit ur flygplanet så kan du styra din avatar – men han har en väldigt liten yta som han kan röra sig på, så det är mera en illusion av att röra sig fritt.

Foto: ©2022 - State of Play Games - South of the Circle - Flashback.
Foto: ©2022 – State of Play Games

Medan jag går framåt genom det karga islandskapet börjar jag skönja detaljer och tänker att jag är på väg att komma fram till mitt mål, men så är det inte. Istället så går jag rakt in i en återblick. Här visar verkligen South of the Circle sin storhet. Övergångarna mellan nutid och dåtid flyter ihop perfekt och det finns inga laddtider eller något annat som stör illusionen och upplevelsen. Jag spelade i och för sig South of the CircleXbox Series S, som är en av marknadens starkaste maskiner men jag kan tänka mig att det flyter på bra även på en svagare konsol just för att grafiken ändå är ganska enkel men snygg.

Foto: ©2022 - State of Play Games - South of the Circle - The station.
Foto: ©2022 – State of Play Games

Skådespelarinsatserna är väldigt bra och efter ett tag glömmer jag nästan bort att jag faktiskt spelar ett spel. Och häri ligger det enda negativa med South of the Circle. Spelmekaniken är vansinnigt lätt och vår avatar är ibland ganska svår-styrd, framför allt inomhus, i mindre byggnader. Många gånger så finns det heller inga val utan du behöver bara trycka på en knapp för att komma vidare.

Foto: ©2022 - State of Play Games - South of the Circle - The abandoned base.
Foto: ©2022 – State of Play Games

Sammanfattningsvis så kan jag ändå inte dela ut ett annat betyg än ett måste till South of the Circle. För även om spelmekaniken inte är särskilt avancerad, så är resten av spelupplevelsen det. Att spelet sen kostar ungefär lika mycket som en lunch gör inte saken sämre. Passa på att förlora dig i ett lite annorlunda äventyr som kommer att finnas med dig långt efter att du har klarat av spelet första gången.

Foto: ©2022 - State of Play Games - South of the Circle - The snow cat
Foto: ©2022 – State of Play Games

11 Bit Studios skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.