Hem LjudHörlurar Test: Skullcandy Grind Fuel (TWS)
Guld

Test: Skullcandy Grind Fuel (TWS)

av Henric Brandt

True Wireless-hörlurar blir mer och mer populära och jag har vid det här laget testat ett helt gäng. De som jag har gillat bäst hittills är GTW 270 HYBRID från Epos, just för att de prickar in det som jag söker i ett par TWS lurar: de är bekväma, har fint ljud och bra batteritid.

Skullcandy - Grind Fuel - Foto: Senses.se - Asken stängd.
Foto: Senses.se

Skullcandy har en uppsjö modeller av hörlurar och jag har recenserat flera tidigare utgåvor. Dessa är i en annan prisklass än Epos-hörlurarna, men de har ändå varit och nosat på förstaplatsen. Dagens test är av nya produkten Grind Fuel och redan när jag öppnar kartongen så inser jag att Epos kanske får se att deras tid på tronen är förbi…

Till skillnad mot de andra Skullcandy-lurarna jag testat har dessa inte den lilla ”armen” nedtill, utan är mer kompakta. Jag öppnar asken och ser att den är laddad till hälften redan från fabrik, så det är bara att ploppa in snäckorna i öronen. För att koppla dem till telefonen så behöver man trycka in knappen på den vänstra hörluren och vips dyker den upp i telefonens bluetooth-meny. Jag passar även på att ladda ned Skullcandy-appen.

Skullcandy - Grind Fuel - Foto: Senses.se - Asken öppen.
Foto: Senses.se

Först ut så ringer jag upp en vän för att testa lurarna under samtal. Nu kommer vi till det klassiska problemet som Skullcandy har (och tyvärr många andra TWS-tillverkare): Knappen sitter på så vis att när du trycker in den så trycker du även luren hårdare in i örat. Som tur så är knapparna mjuka, men det är ändå obehagligt. Assistenten aktiveras och jag kan ringa mitt samtal. Signalen är klar och tydlig och likaså är rösten i andra änden. Jag testar att vara i en ganska bullrig miljö med slammer och musik och jag hör den andre personen perfekt och han hör mig utan problem också. Inget lagg eller eko.

Nöjd med mitt första test så är nu Skullcandy-appen nedladdad. Nu har jag röststyrnings möjligheter via appen så jag behöver bara säga ”Hej Skullcandy” och sen till exempel ”byt låt” eller ”sänk ljudet”. Med andra ord behöver man inte använda knapparna på lurarna. Tyvärr – ska jag väl säga – så fungerar röststyrningen endast om appen är igång och även då kan den ibland vara ganska seg på att förstå vad jag vill. Appen har flera andra bra funktioner som bland annat att den kan analysera din hörsel och därmed anpassa lyssningsupplevelsen, på klassikt Skullcandy-manér.

Skullcandy - Grind Fuel - Foto: Senses.se - Närbild på luren i örat.
Foto: Senses.se

Så hur låter musik då? Det låter helt fantastiskt bra! Klart och fint ljud, med förvånansvärt kraftig bas. Ljudet är verkligen rakt igenom behagligt.

Passformen på Grind Fuel är väldigt skön och även efter en längre tid finns det ingen känsla av obehag. Batteritiden är imponerande, över 40 timmar enligt tillverkaren, och det stämmer kan jag intyga. Bara första laddningen från fabriken räckte över 25 timmar.

Skullcandy - Grind Fuel - Foto: Senses.se - Asken öppen närbild batteri indikator.
Foto: Senses.se

Sammanfattningsvis så blir Grind Fuel från Skullcandy helt klart ett måste och det hade kunnat bli full pott om det inte vore så att knappen fortfarande sitter så dumt till på lurarna och att asken är ganska så stor och klumpig. Fast med tanke på prislappen så får ändå Epos GTW 270 Hybrid se sig besegrade och kliva ner från tronen!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.