Hem Kläder / Mode Skapa en klassisk och stilren look

Skapa en klassisk och stilren look

av senses.se

Vad som är stiligt är i många fall en smakfråga, men det finns trots allt en utspridd bild om vad som är stiligt på män. Kostymer och kavajer är plagg som fungerar i de flesta sammanhang, men det är långt ifrån de enda plaggen. Prova exempelvis en skjorta som du bär en pullover eller en tröja över så det enda som syns av skjortan är kragen och ärmsluten. Vill du göra det extra stiligt kan du kombinera med en plastrong som är en klassisk föregångare till slipsen och flugan. Accessoarer kan enkelt ta stilen från ganska slätstruken till riktigt elegant.

man med slips

Bygg upp en basgarderob

Grunden ska alltid vara basgarderoben och det finns särskilda plagg som bör ingå för att skapa rätt stilrena look. Några skjortor är en bra början, enfärgade i färger som passar dig. Att börja med en blå och en vit skjorta är utmärkt, men komplettera gärna med andra färger som tar fram dina naturliga färger. Om du gillar att bära slips bör du också ha några i basgarderoben. Med slipsar kan du ta ut svängarna lite om du följer en enkel regel: mönstrad slips till enfärgad skjorta och enfärgad slips till mönstrad skjorta. 

Att välja rätt byxor

Kostymbyxor och dressade byxor passar in i en stilig look, men vill du ha en mer casual stil kan du använda chinos eller jeans. Huvudsaken är att matcha rätt kläder med varandra, det är balansen som ska vara rätt. Försök att använda byxor i en annan färg än skjortan för att ge mer dimension till din stil. Självklart går det att ha samma färg på båda om du hellre vill det, allt är en smakfråga. Balansen ska alltid ligga i fokus.

Skorna fulländar stilen

Skor kan hjälpa eller stjälpa stilen fullständigt. En kostym som bärs ihop med sneakers brukar till exempel inte se särskilt bra ut, men att ha finskor till jeans går inte heller alltid ihop. Sneakers i lite finare stil kan med fördel kombineras med chinos och jeans, men till kavajen bör du välja klassiska finskor som lackskor, brogues eller oxfords. 

Skräddare: en räddare i nöden

Ett sista tips är att låta en skräddare ändra dina kläder så de passar perfekt för din kroppsform. När du handlar kläder är de skapade för en generisk kroppsform, men lite enkla förändringar från skräddaren gör kläderna perfekta för dig. Det behöver inte kosta mycket, men kan göra en mycket stor skillnad.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.