Hem SpelPC Recension: Road 96 – Mile 0
Silver

Recension: Road 96 – Mile 0

av Henric Brandt

I Road 96: Mile 0 så får vi följa Zoe innan händelserna i Road 96. Zoe kommer från den rika delen av White Sands och hon är bästa vän med Kaito som kommer från den fattiga delen. Deras syn på tillvaron är kraftigt färgad av deras bakgrund och även om de är bästa vänner så är det inte alltid att de är överens. Vi får följa med dem i deras värld, deras tankar, relationer och drömmar. Spela både som Kaito och Zoe och upplev deras olika världar för att förstå varför de gör som de gör och för alla er som spelat Road 96 förstå varför Zoe lämnade allt.

Foto: ©2023 -  DigixArt - Road 96: Mile 0 - Our Heroes
Foto: ©2023 –  DigixArt

Road 96: Mile 0 är på ytan väldigt likt originalspelet Road 96 i fråga om grafik och uppbyggnad men ganska snart inser jag att det här är ett helt annat sorts spel. Då Road 96 byggde på att du hela tiden tog dig till nya plater är vi denna gång mer stationära och kan undersöka White Sands i detalj. Något mer som är helt nytt är Musical rides där du åker skateboard och rullskridskor genom drömmar, dagdrömmar och tankar. Varje bana går att spela om för att få högsta möjliga poäng.

Foto: ©2023 -  DigixArt - Road 96: Mile 0 - The Aparment
Foto: ©2023 –  DigixArt

Det är ett kul och nytt grepp med musical rides delen men det som är lite synd är att spelskaparna inte riktigt lyckas interagera dem med spelet och de känns som minispel – separata från handlingen även fast de för handlingen framåt. Låter det flummigt? Det är det också!

Foto: ©2023 –  DigixArt

Precis som i originalspelet är Road 96: Mile 0 väldigt välgjort med bra röstskådespelare och med en väldigt unik story. Det finns mycket att undersöka och varje val du gör påverkar relationen med andra människor och framförallt relationen mellan Zoe och Kaito.

Grafiken är ganska enkel men färgglad och snygg. Jag testade Road 96: Mile 0Xbox Series S och upplevde inga problem med långa ladd-tider eller problem med grafiken. Musical Rides delen är snabba och dör du så är du på benen igen sekunden senare. Bra flyt rakt igenom.

Foto: ©2023 -  DigixArt - Road 96: Mile 0 - Two worlds
Foto: ©2023 –  DigixArt

Det som jag upplevde som lite frustrerande med Road 96: Mile 0 är att det inte alltid är lätt att veta vart du ska och varför. Det var både en och två gånger som det var mer eller mindre en slump att jag hittade rätt och kom vidare. Sen är flera av ”uppdragen” väldigt lätta och ger ingen större utmaning vilket är synd för känslan blir att det är där för att du ska ha något litet att göra under tiden historien spelas upp framför dig.

Foto: ©2023 -  DigixArt - Road 96: Mile 0 - Skate our die
Foto: ©2023 –  DigixArt

Sammanfattningsvis så vill jag ändå rekommendera Road 96: Mile 0 för precis som Road 96 är det här verkligen en udda liten pärla som inte riktigt liknar något annat. Extra kul för er som spelat Road 96 då man får reda på mycket mer om landet Petria och alla dess invånare.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.