Hem LjudHörlurar Test: Razer Blackshark V2 Pro 2023
Silver

Test: Razer Blackshark V2 Pro 2023

av Lars Sköld

När redaktionen fick frågan om vi ville testa nya Razer BlackShark V2 Pro 2023 blev jag väldigt nyfiken. Razer är idag ett otroligt välkänt varumärke som har funnits i snart 20 år, men i Sverige har det känts som att de har haft svårt att slå igenom med sina gaming-hörlurar. Marknaden är stenhård och både HyperX och Steelseries är oerhört starka varumärken i Sverige. Jag har personligen aldrig testat några gaming-hörlurar från Razer, vilket är lite lustigt med tanke på att jag har spelat mycket längre än de ens funnits på marknaden.

Eftersom jag nyligen testade HyperX Cloud III Wireless, som ligger i samma prisklass, blir det här en intressant jämförelse för den som är ute efter ett par högkvalitativa trådlösa gaming-hörlurar.

Innan jag börjar recensionen är det något som jag finner väldigt förvirrande och olyckligt – dessa hörlurar finns i två versioner som heter likadant och ser nästan likadana ut förutom att 2023 finns i namnet (ibland) vilket gör det svårt att förstå exakt vilken version respektive återförsäljare har. Ett enkelt sätt att se skillnaden är att kika på kartongen – om den har en bluetooth-logga eller inte. Men här tycker jag att Razer borde ha gjort något mer för att göra det enklare för konsumenten att förstå vilken modell det är.

Foto: senses.se

2023 års version är en uppgradering från V2 Pro som kom ut 2020. Utseendemässigt ser dessa väldigt lika ut, det som skiljer dem åt primärt är längre batteritid (70 istället för 24 timmar), förbättrad mikrofon, och 2023-versionen har även Bluetooth-stöd samt USB-C som möjliggör snabbare laddning (6h på 15 minuter).

Som alltid numera när jag plockar upp ett nytt headset slås jag över hur lätta de är. Med endast 320 gram hamnar de högt upp när det gäller lätthet. När det gäller kvalitetskänslan är den på topp och byggkvalitén känns bra, det enda som sticker ut är byglarna som känns lite tunna och kan gå av om man är för hårdhänt.

Väl på huvudet får jag en blandad känsla. BlackShark V2 Pro sitter skönt, men är lite väl tajt på mitt huvud, men detta är en smaksak. Under de två veckorna jag har testat dem är jag fortfarande inte bekväm med passformen, och mina öron blir rätt varma efter ett par timmar.

När det gäller antalet knappar på headsetet är det som alltid rätt nedslimmat, vilket jag föredrar. Förutom power-knappen finns det en equalizer-knapp, en knapp för att stänga av mikrofonen, och den rätt gigantiska volymkontrollen på vänster sida, vilket är något väldigt unikt måste jag säga.

Foto: senses.se

BlackShark V2 Pro funkar trådlöst med antingen den medföljande 2.4GHz usb-mottagaren eller, som jag tidigare nämnde, via Bluetooth. Något som däremot har tagits bort är den 3.5mm trådade kontakten, så man kan inte stoppa in den direkt i sin Playstation- eller Xbox-kontroller.

Nu till det viktigaste – hur låter V2 Pro? Efter att ha kört Fornite, Assassins Creed Mirage och Apex de senaste veckorna är jag väldigt nöjd med ljudkvalitén som verkligen funkar bra, speciellt i multiplayer-spel. Det enda som jag upplever är att basen är rätt svag.

Mikrofonen är även den riktigt vass, och det enda som jag saknar här är en bättre indikator för att se om mikrofonen är avstängd eller inte. Här föredrar jag att mikrofonen visar exempelvis en röd prick om den är avstängd. Min son testade också hörlurarna på sin PC, och hans kompisar var chockade över hur mycket bättre han lät.

Att koppla ihop V2 Pro via Bluetooth var hur enkelt som helst, och även att byta mellan PS5 och mobilen var en fröjdfull upplevelse. Dock så kan man inte koppla in sig till två källor samtidigt, utan man måste växla mellan källorna.

Sammanfattningsvis är V2 Pro 2023 en väldigt bra uppgradering med imponerande 70 timmars batteritid, väldigt bra mikrofon och även Bluetooth. Däremit är priset högt (2400 kr) och det enda som jag inte gillade var passformen, men det är som sagt en smaksak som måste testas individuellt.

Om man inte tycker att uppgraderingarna är värda priset kan man kika på 2020 års version som nu säljs till kampanjpris på 1300 kr hos flera återförsäljare.

Razer skickade testexemplar för denna recension. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.