Hem MobiliOS Recension: Primordia
Silver

Recension: Primordia

av Henric Brandt

Peka-och-klicka spelet Primordia släpptes redan 2012 till PC och 2016 kom det till iOS. Nu har turen nått Nintendo Switch och det här är en cyberpunk-pärla som jag hade missat helt.

Foto: © 2012-2022 Wormwood Studios - Wadjet Eye Games - Primordia - our heroes
Foto: © 2012-2022 Wormwood Studios – Wadjet Eye Games

I en avlägsen framtid, då människan har dött ut för länge sedan så är världen befolkad av robotar och även de börjar brytas ned och förstöras. Det är en evig kamp att finna reservdelar och energi. Vår avatar Horatio Nullbuilt och hans sarkastiske robotkollega Crispin spenderar sina dagar att fixa med sitt skepp och läsa The Book of Man och att drömma om en tid innan katastrofen. En dag stjäl en annan robot deras kraftkälla och de måste ge sig ut på jakt efter det enda som kan hålla dem vid liv.

Foto: © 2012-2022 Wormwood Studios - Wadjet Eye Games - Primordia - Look at all those lights
Foto: © 2012-2022 Wormwood Studios – Wadjet Eye Games

Primordia har snygg och cool retro-grafik. Spelet må vara tio år gammalt men stilen på grafiken är mycket äldre än så. Varje karaktär har en inspelad röst och rollsättningen är riktigt bra. Effekter och musik skapar ett fint och stämningsfullt spel. Slutet påverkas av dina handlingar och vilka val du har gjort under resans gång. Det finns totalt sju stycken olika slut, så här finns omspelsvärde. Problemen som du ställs inför har oftast en väldigt logisk lösning. Många gånger är den lösningen mitt framför ögonen på dig och du behöver egentligen bara vända på problemet för att det hitta svaret. Jag körde fast tidigt på en utmaning, som sedan visade sig ha en så enkel och logisk lösning att jag inte ens hade tänkt på den.

Foto: © 2012-2022 Wormwood Studios - Wadjet Eye Games - Primordia - Found a transport
Foto: © 2012-2022 Wormwood Studios – Wadjet Eye Games

Primordia är som sagt utvecklat för PC från början och därmed är det konstruerat för att fungera med mus och tangentbord. Det blir alltid lite avigt tycker jag när man ska försöka styra det med handkontrollen. Du kan ställa in känslighet, men då blir det istället oftast antingen för långsamt eller för snabbt beroende på situation och man tvingas ändra fram och tillbaka. En petitess kanske, men under en längre spelsession blir det påtagligt.

Foto: © 2012-2022 Wormwood Studios - Wadjet Eye Games - Primordia - This looks scary
Foto: © 2012-2022 Wormwood Studios – Wadjet Eye Games

Primordia fungerar lika bra i bärbart som i dockat läge. Grafikens design är kantig, men allt är högupplöst och med en knapptryckning ser du vad du kan interagera med så du inte missar något. Texten blir liten men fullt läsbar även på den lilla skärmen.

Foto: © 2012-2022 Wormwood Studios - Wadjet Eye Games - Primordia - The overlord
Foto: © 2012-2022 Wormwood Studios – Wadjet Eye Games

Sammanfattningsvis så är Primordia ett riktigt välgjort peka-och-klicka-spel, med en unik story som du vill utforska mer. Eftersom det finns flera slut på spelet så är omspelningsvärdet högt. Primordia måste därmed helt klart vara värt en rekommendation.

Wadjet Eye Games skickade recensionskod av detta spel. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan ni läsare (konsumenter) är de vi skriver våra oberoende intryck för.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.