Hem Ljud Sätt upp ett högtalarsystem för den bästa spelupplevelsen

Sätt upp ett högtalarsystem för den bästa spelupplevelsen

av senses.se

Ljudet är en enorm del av din spelupplevelse. Vare sig det är ett pusselspel eller actionspel gör ljudet upplevelsen mer verklig. Du vill kunna veta om din fiende närmar sig genom din hörselförmåga och du vill känna dig som en del av spelet. En bra ljudnivå och olika typer av negativa, respektive positiva, ljud är viktigt, men för att kunna skapa den ideala upplevelsen krävs ett bra ljudsystem. Här är några tips för att göra din spelupplevelse mer verklig:

Högtalarnas ljud och position
Vanliga högtalare kan ge dig förbättrat ljud och du kan nuförtiden koppla dem till internet. Men du ska inte förvänta dig att de kan ge dig den optimala spelupplevelsen. Det finns särskilda högtalare för spel som ger dig den där extrema spelupplevelsen. Högtalare som är anpassade för gaming, som har en subwoofer som utger låga frekvenser, exempelvis vid explosioner och ljudet av gång. Subwoofern är en av anledningarna till att bioupplevelsen verkar verkligare än på en tv. Denna typ av bas får dig att hålla dig på helspänn och du får en djupare känsla av verklighet.

För den som vill ha ett ännu bättre ljudsystem finns det surround-högtalare som känner av vilken sida och vilken högtalare ljudet ska vara starkast i. Att placera denna typ av högtalare i olika delar av rummet ger dig en större känsla av realism. Det mest förekommande är 5.1-systemet men även 7.1 har blivit mer vanligt. 7.1 innebär fler högtalare runt dig vilket skapar en hel atmosfär av ljud men innebär även högre kostnaden vilket kanske inte ens den bästa spelaren är beredd att satsa på. Viktigt att tänka på är även var i rummet du placerar de olika högtalarna. En högtalare med djupare bas bör placeras längre bak i rummet

Ett bra högtalarsystem är ännu bättre i ett rum med bra akustik. Ett litet rum med dålig akustik ger sällan ett högtalarsystem en rättvis chans, tänk därför på var någonstans du väljer att ge dig ut i spelvärlden. Experter i välkända butiker såsom Staples kan guida dig till att sätta upp ditt högtalarsystem på bästa sätt.

Equalizer
De flesta ljudkort kommer numera med en equalizer som reglerar olika ljud på olika frekvensband. Det har aldrig varit enklare att ställa in ljudet så att det låter bra enligt dina öron. Du sänker och höjer frekvensen för att ge utrymme för andra ljud. Tänk dock på att låga frekvenser kräver mer utrymme än höga, vilket innebär att låga frekvenser ibland kan utesluta somliga ljud.

plantronics-rig-white-mix

Chatta medan du spelar
Om du spelar med dina vänner kan du behöva ett headset, eftersom att det blir svårt att prata om du har ditt surroundsystem på högsta volym. Om du spelar CS eller WoW behöver du ofta ett headset med hörlurar och mikrofon så att du kan kommunicera med andra. Det finns bra headset att köpa med liknande ljudsystem som högtalarna. Du kanske föredrar att mixa spelkonversationerna med bakgrundsljudet eller helt blockera det ena från det andra? Kanske upplever du att ljudet inte hänger med skärmen och du kan då behöva konfigurera din dator med ditt headset? Oftast lär du dig att göra detta snabbt och enkelt.

Vad du än gör är det viktigt att optimera ljudinställningarna för både högtalarsystem och hörlurar, för att du alltid ska få ut så mycket av spelet som möjligt. Du kanske vill ha den nyaste utrustningen för ditt spel och även den dyraste? Håll utkik efter erbjudanden, så får du ofta det bästa för den minsta pengen.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.