Hem SpelPC Recension: OlliOlli World
Silver

Recension: OlliOlli World

av Henric Brandt

Precis som de flesta andra, skulle jag tro, så äger jag en skateboard – fast på senare tid har jag endast använt den till att göra åkningar på filminspelningar. Jag var aldrig särskilt duktig på att åka på skateboarden, men jag har ändå en del kul minnen. Något jag heller inte varit så intresserad av är skateboard-spel. Det finns ju en uppsjö av dessa. Men, sen såg jag trailern till OlliOlli World blev jag väldigt sugen på att testa ett lite annorlunda skateboard-spel. Det var ju ändå ett bra tag sen OlliOlli2: Welcome to Olliwood hade premiär och jag var nyfiken på vad som kunde vara nytt denna gång.

Foto: ©2021 - Private Division/Take-Two Interactive - OlliOlli World - Welcome to Radlandia
Foto: ©2021 – Private Division/Take-Two Interactive/nintendo.com

Välkommen till Radlandia! Den legendariska skateboard-gurun ska kliva ned från tronen. Nu har du chansen att ta hennes plats – men det blir allt annat än lätt. Du måste bemästra alla delar av skateboarding för att kunna ha en chans att vinna den eftertraktade titeln.

Foto: ©2021 - Private Division/Take-Two Interactive - Meet the gang
Foto: ©2021 – Private Division/Take-Two Interactive/nintendo.com

OlliOlli World tar verkligen inte sig själv på så stort allvar. Grafiken är fantasifull och ramberättelsen är full av humor och är riktigt rolig. Spelet är en side-scroller, så du åker från vänster till höger. I din arsenal har du en uppsjö av knapp kombinationer och rörelser att lära in för att kunna bemästra banorna. Det är rena och enkla tutorials för varje ny rörelse och du får träna och testa dessa, innan du ger dig ut på svårare banor.

Foto: ©2021 - Private Division/Take-Two Interactive - Tricks!
Foto: ©2021 – Private Division/Take-Two Interactive/nintendo.com

OlliOlli World har ganska enkla kontroller, men de är något aviga och jag personligen har svårt att bemästra dem till en början. För du hoppar inte med en knapp, utan du använder styrspaken som du håller antingen upp, ned, höger eller vänster för att utföra olika tricks. Du släpper styrspaken för att utföra tricket och det är inte helt lätt att vara snabb då. När det började bli svårare hade jag väldigt svårt att hinna med att utföra två trick-hopp efter varandra just för att kontrollen var utformad på ett sådant sätt. Hade nog hellre sett att att styrspaken väljer och knappen utför. På så vis skulle man kunna röra sig snabbare.

Foto: ©2021 - Private Division/Take-Two Interactive - Design your avatar.
Foto: ©2021 – Private Division/Take-Two Interactive/nintendo.com

Något mer som är kul är att du kan spela online och utmana andra spelare och du du kan designa din avatar exakt som du vill ha den, så kan du verkligen få en unik upplevelse.

När du väl har vant dig med kontrollerna så är OlliOlli World vansinnigt roligt och beroendeframkallande. Bara-en-gång-till faktorn är uppvriden till 11, när du väl har börjat är det lögn i helsike att lägga ifrån sig spelet! Så en varm rekommendation till OlliOlli World – och välkommen till Radlandia!

Private Division skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende, med konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.