Hem Mat O! Burger – ekologisk lyxburgare i hjärtat av West Hollywood
o-burger LA

O! Burger – ekologisk lyxburgare i hjärtat av West Hollywood

av senses.se

Uppdatering: O! Burger är tyvärr numera nedlagt.

Precis i mitten av West Hollywoods mest regnbågsfärgade område, på Santa Monica Blvd och Westmount (gatan som inte leder någonstans), ligger O! Burger (8593 Santa Monica Blvd, West Hollywood, CA 90069) – ett av stans hetaste och allra mest omtyckta burgar-ställen med stark ekologisk– och kändistät profil (hey, det här är LA!)

O! Burgers koncept är ekologiskt kött, grönsaker och ingredienser blandat med konceptet ”bygg din egen hamburgare” (med antingen nöt-, kalkon- eller vegetarisk burgare i) och fria val av ingredienser såsom såser, guacamole och till och med ägg och svamp. Menyn serveras med standard pommes frites (som dock är av ekologiskt odlad potatis) samt svart- eller rooibos is-té istället för det vanliga cola och läsk (som du kan köpa till om du vill). Även Kombucha, som jag nyligen skrev om, finns som alternativ att dricka.

O! Buger är vida känt, framförallt för sina vegetariska ”patties” som de kallar hamburgarna och att stjärnor som Justin Timberlake kan glida förbi mitt på dagen och klämma en burgare när aptiteten faller på. Fd skådisen och numera bloggaren och författaren Alicia Silverstone hyllar stället på sin blogg och har fått sitt inlägg inramat vid disken.

o-burger LA

Hur är då burgarna? Jodå, mycket bra får sägas. Priset är i den högre klassen, ca 13-15 dollar får du räkna med för en meny med lite tillbehör på (runda slängar 100 SEK). Vegetariska burgaren är god och kalkon-versionen helt OK den med, men det är ju nötköttet som smakar bäst och som tillagas medium till medium rare, precis som en bra hamburgare ska tillagas. Pommes Frites:en är OK, inte mer och det vi skulle önska är lite mer krydda och smak överlag på alltihop. Is-té funkar förvånansvärt bra och jag gillade nog det svarta téet bäst (fri påfyllning ingår).

LA’s bästa burgare står fortfarande kedjan Umami Burger för, som också är några få dollar dyrare. Men O! Burger är god tvåa och särskilt intressant för dig som är vegetarian eller väldigt miljömedveten. Värt ett besök! (4/5)

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.