Hem Allmänt Ny skribent på senses.se: Andreas Lycker

Ny skribent på senses.se: Andreas Lycker

av Andreas Lycker

Det har varit min passion länge, ända sedan jag som liten pojke (vilket var runt den tiden då Return of the Jedi hade premiär) stod på en pall och tittade på när min mormor dubbelpanerade strömming i köket. Strömming som jag och morfar hade dragit upp några timmar tidigare.

Där och då vaknade mitt intresse för mat, för matlagningen och för hantverket. Sedan har intresset och passionen växt med åren.

Men, det började med strömmingen.

Vi hoppar fram ett par decennier, och då är det nu min son som nu står på pallen (dock inte samma pall) och jag som lagar mat eller bakar och väcker hans intresse.

Trots mitt intresses tidiga start så tog det ändå tid innan jag verkligen vågade satsa på matlagningen och utbilda mig till kock. Det var först när jag med min fru och vår son flyttade från Stockholm till ett litet samhälle, utanför en liten stad, i mitten av Småland, som jag tog steget till att utbilda mig till kock.
Så, i december 2018 var jag färdigbakad!

sauterad kammussla på en palsternackspuré, serverad med picklade kantareller och örtolja.

Min princip och filosofi när det kommer till mat är, och har alltid varit, att alltid laga mat från grunden, alltid använda de bästa råvarorna, laga mat med kärlek för hantverket och respekt för råvaran. Och inte minst, att våga prova sig fram. Jag gillar att experimentera och prova nya smakkombinationer, nya tillagningssätt och nya råvaror. Inspirationen hämtar jag från bloggar och Youtube, från kända och mindre kända kockar och från hederliga kokböcker.

Det är det som är så fantastiskt med kockyrket, att man alltid kan lära sig något nytt. Det spelar ingen roll om man är en nybakad kock som jag, eller en som har 25 år i köket, så kan man alltid lära sig något nytt eller få nya idéer.

syrad havre fraiche på potatischips, toppad med löjrom och gravad äggula.

Här på senses.se kommer jag, bland annat, att skriva om spännande recept som kan handla om allt från rustik husmanskost till fermenterade grönsaker och annorlunda smakkombinationer. Även recept som är gröna, recept som är söta och recept som är köttiga kommer jag att presentera.
Jag kommer också att recensera kokböcker, då sådana som jag tycker står ut från mängden, behandlar något speciellt eller har en nischad inriktning. Ett och annat restaurangbesök och något mässbesök kommer också att bli av.

Mitt namn; Andreas Lycker, mitt yrke; kock och min passion; matlagning.

OBS! Denna skribents artiklar kan innehålla spår av Star Wars-referenser….

Andreas Lycker

Artikelskribenten.

Missa inte detta

2 kommentarer

Jessicaology januari 16, 2019 - 20:32

Så kul! Ska bli spännande och läsa mer från dig. 😃

Svara
Livvan januari 16, 2019 - 21:58

Ska bli spännande att fölha dig och de matäventyr du kommer bjussa på

Svara

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.