Hem MobilAndroid Nintendo Switch (fd NX) kommer i mars 2017 – nästa Zelda också

Nintendo Switch (fd NX) kommer i mars 2017 – nästa Zelda också

av senses.se

Link ZeldaMånga hade kanske räknat med att Nintendos nästa konsol ”NX” (som till slut blev Nintendo Switch) skulle hinna släppas redan i år, till hösten. Men så blir det inte. Nintendo har idag meddelat att NX lite oväntat inte släpps varken hösten 2016 eller hösten 2017. Istället blir det en lansering till våren, i mars 2017. Nintendo meddelar även att deras nästa Zelda-spel, som än så länge saknar undertitel, skjuts upp. Spelet släpps under 2017 istället för redan i år, vilket tidigare har varit Nintendos besked. Nästa stora Zelda-spel visades upp redan på E3-mässan 2014 och skulle från början släppas under år 2015. Nu släpps det alltså inte förrän år 2017, och både till Wii U och Nintendos NX.

Under årets E3-mässa tänker Nintendo lägga fullt fokus på nästa Zelda-spel. Den nya konsolen NX visar de inte upp. Zelda-spelet blir spelbart på E3-mässan, men endast Wii U-versionen. Om, och hur, de olika versionerna av spelen skiljer sig åt? Ja det får vi helt enkelt vänta och se.

Nintendo har även avslöjat att de följer upp satsningen på mobilspel med nya spel baserade på franchiserna Fire Emblem och Animal Crossing, som släpps senare under året.

fire-emblem-mobile

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.