Hem SpelPC Recension: Monster Jam Steel Titans 2
Silver

Recension: Monster Jam Steel Titans 2

av Henric Brandt

Jag, brorsan och min pappa gick på Monster Jam i Globen nånstans runt 2004 eller 2005 och det var rent ut sagt skithäftigt. Jag har diggat monstertruckar sen jag såg Big Foot krossa bilar i Road House och när Tackleberry rattar en i Polisskolan-filmerna. Tävlingarna har också varit kul att följa på TV, men coolast är när de plöjer rakt över ett par bilar. Så när Monster Jam Steel Titans 2 dök upp i recensions-högen så kastade jag mig över det.

Monster Jam - Steel Titans 2 - THQ Nordic - Rainbow Studios - Pressbild - Copyright 2021 - Zombie Monster Truck jumps.
Pressbild: THQ Nordic

Till en början har vi bara en bil och den är varken särskilt snygg eller avancerad, men under spelets gång kan vi låsa upp en uppsjö av coola åk (hela 38 stycken faktiskt). Det som är riktigt kul med Monster Jam Steel Titans 2 är att spelet har licensen till de kända Monstertruckarna som till exempel Grave Digger. Via enkla och smarta tutorials lär du dig hur du ska ratta din alldeles egna Monstertruck; här är många tips och tricks att lära sig för att vinna i tävlingarna.

Monster Jam - Steel Titans 2 - THQ Nordic - Rainbow Studios - Pressbild - Copyright 2021 - Grave Digger Monster Truck Spins.
Pressbild: THQ Nordic

Mellan tävlingarna så kan du köra runt i en hyfsat stor sandlåde-värld fylld av olika utmaningar och bonuspoäng. Du kan göra olika hopp eller varför inte bara få åka runt och krossa en massa saker i din väg? Sen kan du åka till nästa tävling och här börjar riktiga spelet (inte helt olikt Forza Horizon-spelen). Varje delmoment behöver du bemästra en viss egenskap med din Monstertruck. Det kan vara alltifrån att köra snabbast runt en bana eller att köra så länge som möjligt på bakhjulen. Favoritbanorna för mig var när jag fick nöjet att krossa så mycket som möjligt.

Monster Jam - Steel Titans 2 - THQ Nordic - Rainbow Studios - Pressbild - Copyright 2021 - Monster Trucks jumps.
Pressbild: THQ Nordic

Det är fartfyllt, enkelt och roligt – men tyvärr är detta inte en simulator. Det är ganska orealistiskt hur du kör, vad som sker och även om utvecklarna lyckats rätt bra med dynamiken att ge intryckt att du kör ett så pass högt fordon, så rör det sig ändå inte riktigt realistiskt. Det finns till och med en varningstext i början av spelet där det står att det inte är på något sätt representativt av verkligheten. När du krockar eller kraschar så rasar bitar av din glasfiberkaross, men det är ganska enkelt gjort och även om grafiken överlag är fin så är animationerna ganska enkla och begränsade. Det är synd, för med tanke på hur snygga animationer man kan göra nu förtiden hade det varit riktigt coolt om du kunde köra över saker och dessa realistiskt krossades under de överdimensionerade hjulen.

Monster Jam - Steel Titans 2 - THQ Nordic - Rainbow Studios - Pressbild - Copyright 2021 - Close up of an Monster Truck.
Pressbild: THQ Nordic

Monster Jam Steel Titans 2 kan avnjutas ensam i soffan eller online vilket också är ett kul plus. Så sammanfattningsvis så är det här ändå ett roligt och fartfyllt spel, med med vissa småskavanker – men dess till trots så blir det här värt en klar rekommendation!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.