Hem Film & TV Fem må-bra filmer för en regnig dag
the age of adaline

Fem må-bra filmer för en regnig dag

av senses.se

Nu när hösten är här är det ett väldigt passande tillfälle att introducera några filmer du kan krypa upp i soffan med, tillsammans med lite popcorn och godis. Dessa filmer är både nyare och äldre och handlingarna skiljer sig något från varandra. Men en sak de har gemensamt är förmågan att lyfta ditt humör och påminna dig om att livet kan vara underbart, även under de mest regniga dagarna. Alla vi vet vad en bra film kan göra för ens tillstånd och därför listar vi här fem må-bra filmer som kan lysa upp tillvaron i höstmörkret:

the age of adaline

The Age of Adeline (2015)
Adeline Bowman föds 1908 och har både man och en dotter, men förlorar sin man i en tragisk olycka. År 1937 är hon ute och kör när bilen plötsligt åker av vägen och voltar ned i en sjö. Adelines hjärta stannar och hon dör, men i samma ögonblick slår en blixt ner som väcker henne till liv igen och från den dagen står hennes ålder still vid 29 år. Hon får problem med myndigheterna angående sin identitet och får se sina nära och kära gå bort en efter en, medan hon själv står kvar. På grund av sin hemlighet har hon genom åren inte tillåtit sig själv släppa någon inpå livet. En nyårsnatt träffar hon en man som komplicerar hennes tillvaro på många sätt. Kommer hon kunna avslöja sin hemlighet för honom? En charmig och romantisk film som lämnar en berörd och ger nya perspektiv på vad som är viktigt i livet.

Det kan hända dig (It Could Happen to You) (1994)

En hel del människor köper lotterikuponger för att pröva lyckan i det spännande spelet, men väldigt få av dem förväntar sig faktiskt att vinna. Det är inte fallet med polisen Charlie Lang, som lovar sin servitris Yvonne Biasi, att dela hälften av vilket pris han än vinner på sin lotterikupong, istället för dricks.

Till Charlies och alla andras överraskning, äger han dragningens vinnarlott och vinner 4 miljoner dollar, som han nu har lovat att dela med Yvonne. Även om han kunde ha ignorerat sitt löfte väljer Charlie att hålla sitt ord och ger Yvonne en dricks på 2 miljoner dollar.

Charlie är en sann modern Prins Charmig och Yvonne är en kärleksfull Askungen-liknande hjältinna med ett hjärta av guld. Det unika bandet mellan dem sker så naturligt och det är en väldigt vacker kärlekshistoria.

the intouchables

En Oväntad Vänskap (The Intouchables) (2011)

En fin berättelse om den unika vänskapen som växer fram mellan Driss, en ung man som precis kommit ut ur fängelset och blir tvungen att ta ett jobb som personlig assistent, och aristokraten Phillipe.

Phillippe är förlamad efter en olycka och han är stenrik men väldigt ensam. Driss anställs för att ta hand om honom och många är till en början väldigt skeptiska till denna kombination.

Med tiden växer ett band mellan Driss och Phillippe och de lär saker av varandra. Driss karaktär och livsglädje gör intryck på Phillippe, som i sin tur lär Driss en hel del om vett och etikett. En väldigt vacker och rörande berättelse som är baserad på en sann historia och en film som bara måste ses! Finns också som en amerikansk remake, The Upside, som är ytterst sevärd den med.

En Andra Chans (The Family Man) (2000)

Vi lägger till ännu en Nicolas Cage-film i listan då denna romantiska komedi är väldigt passande i höstmörkret (även under juletider). Jack Campbell är en hårt arbetande, stenrik affärsman på Wallstreet som tvingar sina anställda att arbeta över på julafton.

Efter en händelse i en butik på julafton vaknar han plötsligt upp nästa morgon från att vara en rik ungkarl som njuter av sin Ferrari och sitt lyxliv- till en familjefar i förorten med fru och två barn. Han får en glimt av hur hans liv skulle ha sett ut som han hade stannat kvar hos sin flickvän som han lämnade för karriären för tretton år sedan. Han är fast och försöker desperat ta sig ur och tillbaka till sitt gamla liv, men med tiden förändras han och börjar sakta trivas i sin nya roll. En förtjusande film som handlar om prioriteringar i livet och väcker många tankar och känslor.

Sliding Doors (1998)

En väldigt charmig och samtidigt filosofisk film som får en att tänka till en hel del. Denna brittiska romantiska drama-film handlar om Helen Quilley som får sparken från sin reklamfirma och är på väg hem. Här får vi ta del av två parallella världar som handlar om skillnaden av en bråkdels sekund. Hur livet skulle te sig om hon hann med detta tåg mot om hon skulle missa det. I den första versionen hinner hon hem i tid för att hitta sin pojkvän i säng med dennes älskarinna, flyttar ut, byter frisyr, startar eget och träffar på charmige James. I den andra versionen där hon missar tåget, hinner hon inte ta fast sin pojkvän i säng med en annan men förblir ändå misstänksam mot honom samtidigt som hon fortsätter bo ihop med honom. Hon tar ett jobb där hon levererar smörgåsar och träffar så småningom ändå James senare under andra omständigheter. Denna film får oss att tänka på hur stor roll dessa bråkdelar av sekunder kan spela i våra liv och även om våra liv skulle se helt annorlunda ut om vi hade hunnit med det där tåget som vi missade…

Alla dessa filmer delar den otroliga förmågan att röra dig på ett betydande sätt. En av de bästa sakerna med var och en av dem är att du kommer älska att diskutera dem med dina vänner efteråt, eftersom var och en av oss upplever filmer på vårt egna sätt – vilket kan leda till oerhört givande diskussioner. Bra filmer berör alla moraliska dilemman och kommer även därför att skapa intressanta samtalsämnen.

Luta dig tillbaka i soffan och njut!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.