Hem Teknik / PrylarLeksaker Luigi gör Mario sällskap i LEGO-världen
LEGO Luigi

Luigi gör Mario sällskap i LEGO-världen

av senses.se

För drygt ett år sedan presenterade LEGO sitt samarbete med Nintendo, där Super Mario fick en egen, interaktiv LEGO-serie med ikoniska inslag från spelen – eller vad sägs om Goombas, svampar och flaggor med Bowsers flagga på?

Nu gör även den längre, högt hoppande men aningen mer lättskrämde Luigi honom sällskap med en egen startbana. Och så helt nya, egna ljud som figuren ger ifrån sig när han hoppar, byter kläder (till Builder Luigi) eller läggs på rygg och somnar…. Banorna är precis som förr fyllda med streckkoder som huvudfigurens ljus-avläsare i botten kan ta in och på så vis bland annat plocka mynt, starta bonusbanor, tävla på tid och samla poäng eller använda sig av Yoshi.

Mario + Luigi LEGO
Foto: senses.se

Våra knatterecensenter har haft superkul med såväl byggandet som lekandet med kitten, inte bara att det främjar fantasin men de kan nu köra sina egna banor och race (samt plocka så många svampar de vill!), precis som i det klassiska Super Mario-spelet. Appen till iOS var aningen seg, men när den väl var installerad och figurerna ihopkopplade med den så var det riktigt kul att bygga ihop satserna tillsammans och även lysande att man kan vrida och vända på varje moment i 3D på pekskärmen, om det råder minsta tvekan hur man ska sätta ihop allt.

Finns ute i butik nu och sparpaketen kostar cirka 650 kronor styck. Rekommenderas varmt!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.