Hem Film & TV LEGO firar 20 år med Harry Potter
LEGO Harry Potter Hogwarts 20 årsjubiléum set

LEGO firar 20 år med Harry Potter

av senses.se

Han är den evigt unga pojken, Harry Potter – ynglingen med märket i pannan som är förutspådd att slutligen beveka den yttersta ondskan (”han som inte får nämnas vid namn…”). Evig ungdom är något filmskaparna lyckades mirakulöst att bibehålla illusionen av under åtta filmer och tio års tid (huvudrollen Daniel Radcliffe ser ju förvisso fortfarande ut som en tonåring, trots att han är 32 år idag). Men det är ett faktum att 2021 så är det 20 år sen Harry Potter och De Vises Sten (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, som filmen hette på orignalspråk) hade premiär, 2001 och skapade en fantasy-serie som skulle bli nästan lika inflytelserik som Sagan om Ringen. Och lika länge har det funnits Harry Potter-LEGO i olika set.

För att fira denna milstolpe i modern underhållningshistoria så har LEGO satt ihop en jubileumsutgåva av flera kit, bland annat LEGO Harry Potter Hogwarts Castle, som med sina 6 020 delar är det LEGO Harry Potter-set med flest delar. Våra knatterecensenter har börjat bygga på höstlovet (rekommenderas från 9 år, men verkar fungera fint för yngre också – så länge du håller uppsikt att bitar bara används till byggande och inte hamnar där de inte ska (främst tänker vi då på munnen, men kvarglömt på golvet rekommenderas heller inte om du går barfota eller i strumpor….). De har kommit en liten bit och visst ser det läckert ut?

LEGO Harry Potter Hogwarts 20 årsjubiléum
Foto: senses.se

Någon som bygger snabbare och gjort en video om det är Matthew Lewis, som spelade Neville Longbottom i Harry Potter-filmerna. Han delar med sig av byggandet och favoritminnen från de episka fantasy-filmerna. Se videon nedan.

Några roliga fakta om LEGO och Harry Potter:

· De första LEGO Harry Potter-seten lanserades 2001, i samband med första filmen.

· Den första LEGO-minifiguren med dubbelsidigt huvud var professor Quirrell-minifiguren från 2001 (som har Voldemorts ansikte tryckt på andra sidan huvudet).


· Över 80 olika Harry Potter karaktärer har återskapats som LEGO minifigurer.


· Harry Potter-minifiguren är den som visats oftast under de 20 åren, med över 50 olika LEGO-minifigurversioner av Harry Potter som designats totalt.


· Neville Longbottom dök upp som en minifigur för första gången 2004 och har sedan dess producerats i flera olika versioner.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.