Hem Film & TVBlu-ray Recension: Jungle Cruise (BD)
Silver

Recension: Jungle Cruise (BD)

av Henric Brandt

Vi har redan recenserat Jungle Cruise när den gick på bio, så denna recension kommer att koncentrera sig på Blu-ray-utgåvan.

Jungle Cruise är en sån där film som blev en glad överraskning. Jag hade verkligen inget investerat i filmen eller särskilt mycket förhands-pepp, så jag såg den lite på vinst och förlust. Nu när Blu-ray-utgåvan dök upp så blev det naturligt att se filmen en gång till – och Jungle Cruise blir faktiskt ännu bättre andra gången!

Nu fick jag möjlighet att landa i alla små, finurliga detaljer som filmskaparna har smugit in i filmen. Det finns en stor twist mot slutet av filmen (som jag inte ska avslöja), men när man vet den så förstår man ännu tydligare vissa repliker och reaktioner som du innan inte ens höjde på ögonbrynen över. Johnson och Blunt är ett ganska omaka par, men det finns så mycket charm och karisma i dessa två skådespelare så att man verkligen köper deras, till en början väldigt trevande, relation.

Foto:© 2021 Disney - Jungle Cruise - Search goes on.
Foto: © 2021 Disney

Blu-ray-utgåvan uppvisar fantastiska färger och riktigt djup svärta, så långt som tekniken tillåter. Jämför man bilden på Full HD-Blu-ray-utgåvan och 4K-bilden på Disney+ så är Blu-ray-bilden stadigare och uppvisar färre komprimeringsartefakter. För även om upplösningen är högre på streamingen så är bitraten lägre och det ger en mer ”flimmrig” bild. Jungle Cruise kommer att finnas att se på Disney+ från och med 12:e november för alla prenumeranter utan extra kostnad, som inte lade ut för Premier Access vid biopremiären. Ljudet i DTS HD 7.1 är välgjort, med många surroundeffekter och fin bas, som trycker till ordentligt i vissa sekvenser. Tyvärr så är det väldigt lågt mixat och jag blev tvungen att höja upp min förstärkare med ganska många decibel innan ljudnivån var densamma som jag är van med på andra, likvärdiga ljudspår.

Extramaterial finns det en hel del utav och, även om dokumentärerna är ganska så korta så är de ändå matnyttiga och roliga. En rolig blooper-reel finns också med, det verkar ha varit sjukt kul att spela in Jungle Cruise!

Sammanfattningsvis så höjer jag slutbetyget på Jungle Cruise med ett snäpp i och med denna fina Blu-ray-utgåva och att filmen verkligen håller för både en och två om-tittar. Så passa på att uppleva Jungle Cruise igen eller för första gången nu (eller varför inte ta chansen att tävla hem ditt alldeles egna exemplar på senses)!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.