Hem SpelPC Recension: Hotshot Racing
hotshot racing recension Silver

Recension: Hotshot Racing

av Henric Brandt

Jag har alltid varit förtjust i bilspel, men har aldrig gillat de ”realistiska” spelen där vi ska känna varenda sten och vibration i bilen och det känns som att spela ett snorat vaxpapper på is (Project CARS är inget för mig alltså). De spelen jag gillar är de som är helt vansinniga och snabba, arkadbetonade alster såsom Burnout och klassikern Out Run. Kan Hotshot Racing ställa sig till skaran?

Hotshot Racing - Curve Digital - Pressbild Andy Griffith - copyright 2020
Pressbilder i denna artikel. Foto: Andy Griffith / Curve Digital

Hotshot Racing passar perfekt in denna kategori spel. Det finns inte så mycket realism att tala om i det här spelet, varken i look eller hur bilarna beter sig – men det bryr man sig inte om. Det här är snabbt, kul och vansinnigt beroendeframkallande. Det är en hög ”bara en gång till”-känsla på spelet, helt enkelt!

Hotshot Racing - Curve Digital - Pressbild Andy Griffith - copyright 2020

Sen, att det är perfekt till din Nintendo Switch gör ju inte saken sämre. Det är lika skönt lir att köra på den lilla skärmen, på bussen som det är att sitta hemma framför TV:n. Kontrollerna är tighta och exakta och det är kul att lyckas komma in i sköna drifts i kurvorna. Däremot kan jag känna att köra med manuell växellåda gör att det blir jobbigt att båda gasa och växla samtidigt då gas är höger trigger och växla upp är höger bumper. Man behöver vara väldigt fingerfärdig för att det ska kännas bekvämt…

Hotshot Racing - Curve Digital - Pressbild Andy Griffith - copyright 2020
(Pressbild Andy Griffith)

När du vinner så får du pengar och för dem kan du köpa uppgraderingar till dina bilar och dina karaktärer. Det finns en uppsjö av banor och karaktärer att spela igenom och nu har det även släppts en storm gratis expansion till Hotshot Racing som verkligen gör spelet prisvärt.

Hotshot Racing - Curve Digital - Pressbild Andy Griffith - copyright 2020
Kul att köra Cops and Robbers läget! (Pressbild Andy Griffith)

Looken på spelet kommer från att det är ett uppbyggt av ett antal enklare polygoner (väldigt kantig och enkelt utseende, lite som SEGA-klassikern Virtua Racing). Der gör att när det är väldigt mycket som sker i världen runt omkring blir det lite flimrigt på skärmen, när pixlarna inte riktigt vet vart de ska ta vägen. Det är ingen dealbreaker och det gör att spelet lirar så bra som det gör, men det blir ibland lite svårt att ta in vissa saker.

Sammanfattningsvis så är Hotshot Racing ett riktigt kul bilspel, som passar perfekt till din Switch. Så en varm rekommendation till detta.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.