Hem SpelPC Recension: Hell Pie
Silver

Recension: Hell Pie

av Henric Brandt

Nate är den dåliga smakens demon och han har i uppgift att göra allt Belsebub ber honom om. Hans uppdrag nu är att hjälpa kocken i underjorden att göra en riktigt helvetisk måltid och det är allt annat än lätt att finna alla ingredienser. Till sin hjälp har han naken, liten kerub som heter Nugget som han har fastkedjad vid sig för att han inte ska flyga bort. Den korpulenta lilla keruben funkar både som vapen och assistans när Nate ska hoppa över större avgrunder, till exempel.

Foto: ©2022 - Sluggerfly - Hell Pie - Buying Nugget.
Foto: ©2022 – Sluggerfly

Hell Pie lanseras med censurerad trailer som proklamerar hur obscent och galet spelet är och visst – det första vi ser av vår avatar är när han sitter vid sitt skrivbord och det ser helt klart ut som om han gör något riktigt snuskigt. Fast sen så tycker jag ändå att själva spelet är ganska tamt.

Foto: ©2022 - Sluggerfly - Hell Pie - Run!
Foto: ©2022 – Sluggerfly

Grafiken är snygg och färgstark. Det är välgjorda animationer och bra röstskådespelare, även om spelet som helhet inte är superavancerat. Jag spelade det på Xbox Series S och upplevde inga som helst prestandaproblem, synnerligen korta laddtider och bra flyt rakt igenom.

Foto: ©2022 - Sluggerfly - Hell Pie - The restaurant
Foto: ©2022 – Sluggerfly

Bäst med Hell Pie är spelmekaniken; spelskaparna har verkligen lyckats med att implementera en rolig spelupplevelse. Vår kedjade följeslagare Nugget fungerar dels som vapen – då vi kan svinga honom runt oss och därmed attackera motståndare, men det som gör det extra kul är när vi kan använda honom för att svinga oss över större avgrunder. Det tar lite tid att få snits på det hela, men sen är det roligt som sjutton!

Däremot så upplevde jag ibland att kameran inte riktigt hängde med i svängarna och därför missade jag en del hopp, vilket leder till en del frustration såklart.

Foto: ©2022 - Sluggerfly - Hell Pie - Upgrade.
Foto: ©2022 – Sluggerfly

Under spelets gång finns det i vanlig ordning uppgraderingar, så Nate och Nuggets samspel blir ännu bättre. Du finner även nya horn, som har olika funktioner, och det hjälper verkligen att ha rätt horn i rätt situation.

Sammanfattningsvis så är Hell Pie kanske inte så ”edgy” som spelskaparna vill ge sken av, men det är ändå ett väldigt roligt och underhållande plattformsspel, som är klart värt en rekommendation.

Sluggerfly skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.