Hem SpelMac Recension: Helheim Hassle
Silver

Recension: Helheim Hassle

av Henric Brandt

Din avatar Bjørn i Helheim Hassle är inte som alla andra vikingar, som bara längtar efter episka strider och möjligheten att dö en hedersvärd död och hamna i Valhall. Nej, Bjørn håller sig istället undan och gör allt för att fly eventuella strider. Fast ödet vill annorlunda och när han väl faller till sin död landar han på en brunbjörn och dödar denne. Till hans stora förtret visar det sig detta vara en biljett till Valhall. Många år senare blir han uppväckt av en medlem från helvetet när denna försöker ta sig in i vikingarnas Helheim. Så när Bjørn inser att det här är hans möjlighet att ta sig från Valhall så slår han följe. Nu gäller det bara att lösa alla pussel så han kan möta Gudinnan Hel och få sin biljett till Helheim.

Helheim Hassle - Perfectly Paranormal - pressbild - Bjørn outside gate.
Pressbild: Perfectly Paranormal

Låter storyn i Helheim Hassle knasig? Det är den och allt annat runt omkring är ännu galnare. Dialogen är fyndig och kul, karaktärerna är överdrivna och galna och pusslen måste lösas på ett helt nytt sätt. Bjørn är ju död – så han kan spela efter lite andra spelregler än vad man är van vid med andra protagonister i spel. Du har möjlighet att koppla loss hans armar, ben och huvud för att lösa pusslen. Sen kan du kombinera till exempel huvudet och en arm för att lösa en gåta, för att nästa gång kombinera en arm och ett ben eller varför inte två ben? Du kan styra de individuella kroppsdelarna var för sig och när kroppen saknar huvudet kan du hoppa högre än innan.

Helheim Hassle - Perfectly Paranormal - pressbild - Bjørn arm/leg outside burning house.
Pressbild: Perfectly Paranormal

Det här leder till att du verkligen har många valmöjligheter att lösa pusslen du ställs inför. Att koppla loss huvudet och kasta det till en annan nivå för att sedan hoppa fram och trycka på en knapp blir till slut standardförfarande.

Helheim Hassle - Perfectly Paranormal - pressbild - Bjørn throws his head.
Pressbild: Perfectly Paranormal

Jag gillar verkligen Helheim Hassle; det är här är ett fyndigt och kul pusselspel som går sin egen väg. Problemen är roliga och utmanande och historien är underhållande och knasig. Detta är ett stort spel och möjligheten för Fast-travel är verkligen uppskattad. Det blir många timmars underhållning för en hyfsat liten penning.

Helheim Hassle - Perfectly Paranormal - pressbild - Bjørn is headless inside house.
Pressbild: Perfectly Paranormal

Det enda negativa som jag kan säga om Helheim Hassle är att att hur kul och galet spelet än är, så lämnar grafiken en del att önska. Den är verkligen enkel och därmed blir animationerna även de lite lidande. Det är även en karaktär som till slut blir lite enerverande med sina utsvävningar och spelet blir då lite för pratigt.

Sammanfattningsvis så är Helheim Hassle helt klart värt en varm rekommendation. Det här är ett galet underhållande pusselspel, med en – i min mening – helt unik spelmekanik.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.