Hem SpelPC Recension: Gunbrella

Recension: Gunbrella

av Henric Brandt

Gunbrella utspelar sig i en dystopisk steampunkvärld. Vår uppgift är att finna bakgrunden till vad egentligen Gunbrella är. Vårt vapen är en kombination av ett gevär och ett paraply (à la Pingvinens vapen i Batman Returns), och med detta kan vi glidflyga, flaxa och hoppa mellan olika avsatser. Vår resa är lång, men det är inte helt lätt att ta sig dit man vill, eftersom rebeller har tagit tågtrafiken i besittning. Det är nu upp till oss att befria området och fortsätta vårt uppdrag. 

Foto: ©2023 – Devolver Digital

Gunbrella finns för närvarande endast tillgängligt för PC eller Switch, och jag testade det på PC. Problemet är att spelet är mer eller mindre ospelbart utan handkontroll. Jag körde fast på första hoppet när jag körde med mus och tangentbord, eftersom jag saknade den fingerfärdighet som behövdes för att ta mig vidare. Med handkontroll blir spelet både lättare och roligare.

Grafiken är härligt retro-snygg, och som sagt när jag väl bytte till handkontroll så var det ganska lätt att ta sig fram. Det tog en liten stund innan jag fick in snitsen på att använda paraplyet, men när det väl satt öppnades en helt ny värld upp, och spelet gick från irriterande till riktigt kul.

Det finns även en ganska rik historia, så det här är mer än ett vanligt plattformsspel, vilket också är ett plus.

Det finns mycket att upptäcka, och du behöver inte göra allt i exakt ordning, eftersom du får sidouppdrag att utföra utöver huvuduppdraget.

Foto: ©2023 – Devolver Digital

Sammanfattningsvis så blev jag först bara irriterad och besviken på Gunbrella, men när jag bytte till rätt sorts kontroll blev det snabbt väldigt underhållande och kul.

 Devolver Digital skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.